Status projekta: U tijeku

Studentske stipendije


stipendijeKKZ

Naziv projekta: Studentske stipendije
Razdoblje provedbe: Akademska godina 2021./2022.
Predviđeni rok završetka projekta: Kontinuirano
Vrijednost projekta: 672.000,00 kn
Cilj i svrha projekta: Ovim programom nastoji se povećati postotak visokoobrazovanih osoba na području županije, posebice za deficitarne struke, te potaknuti korisnike stipendija da svojim znanjima i kompetencijama koje će steći po završetku studija pridonesu društvenom i gospodarskom razvoju Koprivničko-križevačke županije.

Stipendije se dodjeljuju svake akademske godine prema kriterijima definiranim u Odluci o stipendiranju studenata s područja Koprivničko-križevačke županije. Kriteriji dodjele se temelje na deficitarnosti zanimanja, izvrsnosti tijekom školovanja (uspjeh na studiju, pojedinačne nagrade osvojene na državnim natjecanjima, odnosno ostvarene nagrade za znanstveno-stručne i druge odgovarajuće radove),  volontiranju te socijalnom statusu.

U odnosu na prethodne akademske godine ove akademske godine dodijeljeno ih je najviše dosad – čak 80 stipendija. Prema ovogodišnjim podacima, najzastupljeniji je studij medicine, a potom slijede fakulteti farmacije, rehabilitacije, dentalne medicine, elektrotehnike, građevinarstva, što odgovara potrebama na tržištu rada Koprivničko-križevačke županije. Svake se godine popis deficitarnih struka usklađuje s aktualnim potrebama gospodarstva.

Prije programa stipendiranja, Županija je dugi niz godina provodila program kreditiranja studenata u suradnji s poslovnom bankom koji se privodi kraju.