Status projekta: U tijeku

Prijevoz učenika srednjih škola


prijevoz ucenika

Naziv projekta: Prijevoz učenika srednjih škola
Razdoblje provedbe: Školska godina 2021./2022.
Predviđeni rok završetka projekta: Kontinuirano
Vrijednost projekta:
Cilj i svrha projekta: Osim kontinuiranih ulaganja u školsku infrastrukturu, Koprivničko-križevačka županija dugi niz godina provodi program sufinanciranja prijevoza učenicima srednjih škola, čime se izjednačavaju uvjeti za pristup srednjoškolskom obrazovanju svim učenicima Koprivničko-križevačke županije kao i onima koji dolaze iz susjednih županija bez obzira na udaljenost od srednjih škola ili ekonomski status njihovih domaćinstva.

Za tu svrhu godišnje se izdvajalo četiri milijuna kuna iz županijskog proračuna, a roditelji su mjesečnu kartu za učenike plaćali svega 50, 60 ili 75 kuna, ovisno o udaljenosti koju su učenici prevaljivali. Potpisom ugovora o javnoj usluzi prijevoza putnika u cestovnom prometu, koji je na snazi od 15. ožujka 2022. omogućen je učinkovitiji i povoljniji prijevoz za građane, a glavni fokus stavljen je na učenike - učenici srednjih škola mjesečnu će kartu plaćati svega 5% od pune cijene.

Uz odabrane kategorije građana, dodatne pogodnosti imaju i studenti, koji će za mjesečnu kartu izdvojiti svega 20% od pune cijene mjesečne karte.