21.05.2024.

Održana 18. sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije

Ž 18 23


U prostoru koprivničke Gradske vijećnice jučer je održana 18. sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije na kojoj su članovi raspravljali o 27 točaka dnevnog reda. Sjednicu je vodio predsjednik Skupštine Damir Felak, a prisustvovali su joj župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnici županijskih upravnih tijela i ravnatelji županijskih ustanova.

Ž 18 1

Na početku sjednice donesena je Odluka o nastavku obnašanja dužnosti člana Županijske skupštine koprivničko-križevačke županije kojom je Ivan Sabolić izabran na listi SDP-HSLS-GLAS nakon mirovanja aktivirao svoj mandat koji je ostvario na posljednjim Lokalnim izborima.  

Župan Darko Koren je potom predstavio Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Koprivničko-križevačke županije za 2023. godinu naglasivši kako su u protekloj godini realizirani brojni projekti iz područja Županijske nadležnosti te da su ukupni prihodi i primici Proračuna Koprivničko-križevačke županije u 2023. godini bili planirani u iznosu od 123,7 milijuna eura, a ostvareni su u iznosu 116,8 milijuna eura što je 94,4 posto godišnjeg plana. Što se tiče ukupnih rashoda i izdataka Proračuna izvršeni su u ukupnom iznosu od 114,5 milijuna eura što je 88 posto od planiranih za 2023. godinu.

Ž 18 9

Članovi Skupštine su zatim donijeli Odluku o raspodjeli rezultata Koprivničko—križevačke županije utvrđenog na 31. prosinca 2023. godine i usvojili Izvješće o radu i izvršenju financijskog plana Županijske uprave za upravljanje županijskim i lokalnim cestama Koprivničko-križevačke županije za 2023. godinu, koje je predstavio ravnatelj Dragutin Guzalić, te Zaključak o davanju suglasnosti na Izmjene i dopune Financijskog plana Županijske uprave za upravljanje županijskim i lokalnim cestama Koprivničko-križevačke županije za 2024. godinu. 

Županijska skupština je usvojila i Odluku o izmjenama Odluke o mrtvozorstvu, 5. Izmjenu Plana specijalističkog usavršavanja zdravstvenih radnika za petogodišnje razdoblje (2020.-2024.) Koprivničko-križevačke županije te izvješća o - provođenju mjera prema Programu „Konkurentno gospodarstvo“ u 2023. godini, Programa Energetika i prometna infrastruktura u 2023. godini, Programa „Komunalno gospodarstvo“ u 2023. godini, Programa „Vodno gospodarstvo“ u 2023. godini, Programa 1069 Poljoprivreda u 2023. godini, Programa 1070 Turizam na području Koprivničko-križevačke županije u 2023. godini.

Ž 18 28

Usvojena su i izvješća o lovnom gospodarstvu i šumarstvu na području Koprivničko-križevačke županije u 2023. godini te o o prirodnim nepogodama u 2023. godini na području Koprivničko-križevačke županije, a članovi Skupštine su podržali i Plana razvoja Koprivničko-križevačke županije za razdoblje 2021.-2027. za 2023. godinu.

Županijska skupština je potvrdila i izvješća o radu i financijskim rezultatima zdravstvenih ustanova za 2023. godinu koja su predstavili ravnatelji Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica, Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije, Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije, Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, Ljekarni Koprivnica i Ljekarne Križevci.

Ž 18 5

Predstavljeno je i Izvješće o radu i godišnjeg izvještaja o izvršenju financijskog plana Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica za 2023. godinu, koje su članovi Skupštine podržali te izvješća o - realizaciji Programa iz područja osnovnog i srednjeg školstva Koprivničko-križevačke županije za 2023. godinu, stipendiranju i kreditiranju studenata Koprivničko-križevačke županije za 2023. godinu, realizaciji Programa javnih potreba u kulturi za 2023. godinu, o radu Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije i realizaciji programske djelatnosti sporta u 2023. godini, o radu Zajednice tehničke kulture Koprivničko-križevačke županije i realizaciji programske djelatnosti tehničke kulture u 2023. godini te o realizaciji Programa udruga građana za 2023. godinu.

Ž 18 24

Doneseno je i Rješenje o izmjeni Rješenja o izboru predsjednika, potpredsjednika i članova: Odbora za izbor i imenovanja Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije, Odbora za poljoprivredu i šumarstvo Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije i Odbora za zdravstvo i socijalnu skrb, umirovljenike i osobe starije životne dobi, osobe s invaliditetom i socijalnu uključenost Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije, a kao predzadnja točka je usvojen Zaključak o davanju suglasnosti na Odluku o darovanju nekretnine označene kao kčbr. 1047/2 u zk. ul. br. 45 K.O. Koprivnica, nakon čega su uslijedila pitanja i prijedlozi članova skupštine.

Ž 18 27

Na kraju sjednice, predsjednik Felak je zahvalio na konstruktivnom radu te najavio da će se iduća sjednica Županijske skupštine održati u drugoj polovici lipnja ove godine.

Služba ureda župana  

 

Read 304 times