18.05.2024.

Održan 4. sastanak projektnih partnera ICTr-CE projekta

Published in Novosti

IMG 20240515 090948


U sklopu projekta Inovativni participativni održivi poslovni model za bicikliranje rutom željezne zavjese (ICTr-CE), 14. i 15. svibnja u češkom gradu Valtice održan je sastanak projektnih partnera na kojem su sudjelovali predstavnici iz Mađarske, Slovenije, Austrije, Češke, Poljske, Slovačke, Belgije i Njemačke, te Koprivničko-križevačke županije, jedinog hrvatskog projektnog partnera. 

Na sastanku se je razgovaralo o provedbenim aktivnostima po radnim paketima, prikazana je potrošnja financijskih sredstava, prezentiran je komunikacijski plan s naglaskom na promociju turizma u ruralnim područjima uzduž EuroVelo 13 – ruta željezne zavjese. Nadalje, prezentirani su održivi kriteriji i indikatori za sustav upravljanja utjecajem prilagođenog biciklističkim turama na velike udaljenosti, a cilj aktivnosti je osigurati rast održivog cikloturizma uz smanjenje različitih utjecaja na okoliš. Jedna od aktivnosti projekta je i organizacija edukacije za pružatelje turističkih usluga kako bi se doprinijelo njihovoj kompetentnosti, provest će se i istraživačke ture u tri pilot regije biciklističke rute EuroVelo 13, kao i prekogranični promo događaj za sve koji uživaju u aktivnom odmoru.

Međunarodni biciklistički koridor EuroVelo 13 – ruta željezne zavjese ima važno povijesno i kulturno značenje, a od 2019. godine je certificirana kulturna ruta Vijeća Europe i preklapa se s Europskim zelenim pojasom. Ukupne dužine od 9.950 kilometara, podsjetnik je na granicu koja je nakon Drugog svjetskog rata dijelila istočnu i zapadnu Europu. Kroz Koprivničko-križevačku županiju prolazi 84 km rute EuroVelo 13.

Sljedeći radni sastanak projektnih partnera održat će se u Koprivničko-križevačkoj županiji krajem 2024. godine kada će predstavnici iz osam država partnera biti u prilici upoznati podravski dio EuroVelo 13 biciklističke rute.

Projektni tim ICTr-CE

Koprivničko-križevačke županije

INFORMACIJE O PROJEKTU

Projekt ICTr-CE sufinanciran je putem INTERREG Central Europe transnacionalnog programa Europske unije (Europski fond za regionalni razvoj). Projekt je započeo 1. ožujka 2023. te traje do 28. veljače 2026. Ukupna vrijednost projekta je 2.676.820,00 €, podijeljenih između 12 partnera.

Koprivničko-križevačka županija u projektu sudjeluje kao partner s proračunom od 189.000,00 €.

Više o projektu: https://www.interreg-central.eu/projects/ictr-ce/?fbclid=IwAR3HeZceLTbh0SDJfFrWZFRxgmukZmRITBd7MnvY_g5D1A9sYT1ajI0ueco

Više informacija o biciklističkim rutama u Koprivničko-križevačkoj županiji: https://podravinaprigorjebike.com/

EV13 panel ICTr CE logo white background

Read 153 times