19.05.2024.

Svečanom sjednicom obilježeno 150 godina Dobrovoljnog vatrogasnog društva Koprivnica

Published in Novosti

20240518 155944


U koprivničkoj dvorani Domoljub jučer je svečanom sjednicom obilježena 150. godišnjica DVD Koprivnica kojoj su prisustvovali župan Darko Koren, ujedno i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske te zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Brojne uzvanike uvodno je pozdravio predsjednik Društva Nikola Sočev nakon čega je okupljenima prikazan film koji govori o stoljeće i pol dugoj tradiciji vatrogastva u Koprivnici, a s nekoliko izvedbi nastupila je i ženska vatrogasna klapa Alegrija iz Supetra.

IMG 6954

Župan Koren je prisutne pozdravio uime predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića te poručio kako je vatrogastvo humana profesija koja počiva na emociji, dobročinstvu i altruizmu koje nemaju cijenu. „Čestitam na velikom jubileju, vi ste jedno od stožernih društava vatrogasnog sustava koje se dokazalo u brojnim zahtjevnim situacijama kojima smo svjedočili. Drago nam je što smo jedna od najvatrogasnijih županija i što Županijska Vatrogasna zajednica i Županijska uprava kontinuirano rade na poboljšanju uvjeta za sve vas, a tako će ostati i u budućnosti“, poručio je župan Koren te čestitao i svim dobitnicima priznanja među kojima su i Koprivničko-križevačka županija te Vatrogasna zajednica KKŽ.

20240518 160650

Prigodnim riječima obratili su se i gradonačelnik Mišel Jakšić, Nenad Radojčić, direktor Vatroprometa, predsjednica Uprave Podravka Martina Dalić,Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik RH, ujedno i predsjednik VZG-a Koprivnica, zatim Nedeljko Vukalović, dopredsjednik HVZ-a, Franjo Gregurić, počasni predsjednik HVZ-a, Darko Palaš, predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije, gradonačelnica Supetra i saborska zastupnica Ivana Marković  te izaslanik predsjednika RH Dragan Lozančić.  

IMG 6968

Na sjednici su uručena i visoka odlikovanja Hrvatske vatrogasne zajednice, spomenice, povelje, medalje i plakete, a posebno je svečana bila primopredaja nove zastave DVD-a koju je zapovjedniku Matijakoviću uručio kum zastave gradonačelnik Jakšić, a na koju je lentu pokrovitelja položio izaslanik predsjednika RH Dragan Lozančić.

Služba ureda župana

Read 193 times