03.05.2024.

Svečano otvoren VII. Kongres sestrinstva Koprivničko–križevačke županije

20240503 133416

U koprivničkoj dvorani Domoljub danas je svečano otvoren VII. Kongres sestrinstva Koprivničko-križevačke županije, a drugi po redu s međunarodnim sudjelovanjem gostiju iz Švicarske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Tema kongresa kojeg uz pokroviteljstvo Koprivničko-križevačke županije organizira OB Koprivnica te medicinske sestre svih zdravstvenih i socijalnih ustanova s područja KKŽ  je "Zdravlje u bolesti“ koji ima za cilj promicati svijest o zdravlju kao temeljnoj vrijednosti svakodnevnog života danas i u bliskoj budućnosti.

IMG 5246

Predsjednica Kongresa, glavna sestra koprivničke bolnice i pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Ružica Evačić izrazila je zadovoljstvo što su se ponovno na jednom mjestu okupile medicinske sestre i tehničari iz svih zdravstvenih i socijalnih ustanova s područja županije te je zahvalila svima uključenima u organizaciju, a posebno koprivničkoj bolnici, Županiji i Gradu Koprivnici.

Osvrnuvši se na temu ovogodišnjeg Kongresa, predsjednica Evačić je naglasila kako su „teme naših kongresa uvijek bile malo ispred vremena. Prisjetite se: intrinzične motivacije, digitalne transformacije, umjetne inteligencije. No, tema ovog kongresa toliko je važna da ne trpi odgodu i nije za sutra već o njoj treba raspravljati danas, sada. Zdravlje pojedinca povezano je s okolinom, a posebno s sposobnošću adaptacije   i integracije u   životni kontekst“ naglasila je magistra sestrinstva Evačić.

IMG 5219

Uime Županije, jednog od pokrovitelja, čestitke i zahvalu na kontinuitetu i organizaciji uputio je zamjenik župana Ratimir Ljubić, a posebno je zahvalio svim medicinskim sestrama i tehničarima na humanosti, angažmanu i predanosti pozivu. „ Svojim predanim radom svakodnevno doprinosite zaštiti i očuvanju zdravlja stanovnika naše županije, vaša je vrijednost i uloga u društvu izuzetno važna , ali i neprocjenjiva“ rekao je između ostalog zamjenik Ljubić.

Ravnatelj OB Koprivnica Mato Devčić kao nositelj organizacije zahvalio je svima na doprinosu organizaciji i prijavi oko 300 sudionika Kongresa , a saborski zastupnik Mišel Jakšić naglasio je važnost javno zdravstvenog sustava, kao i dostupnost kvalitetne zdravstvene usluge svim građanima.

Svečanost su u glazbenom dijelu uveličale već tradicionalno članice zbora medicinskih sestara koprivničke bolnice Lucerna koje su izvele nekoliko skladbi.

Želja je organizatora bila kroz ovu temu otvoriti globalna pitanja kao što su: Što je zdravlje? Što je to što ne znamo? Što je to što zanemarujemo? Brine li nas bolest? Što je to što ne prepoznajemo, a utječe na zdravlje i bolest? te pokušati odgovoriti i na druga brojna pitanja struke, koja će se nastaviti i subotu na programu Kongresa.

Služba ureda župana

 

Read 219 times