30.04.2024.

Usvojeno izvješće o radu Povjerenstva za ravnopravnost spolova KKŽ

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova KKŽ 5


Na sjednici Povjerenstva za ravnopravnost spolova jednoglasno je usvojeno izvješće o radu u 2023.godini, koje je prezentirala predsjednica Verica Rupčić. Izvješće je pripremljeno za usvajanje na sjednici Županijske skupštine.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić je pohvalio rad Povjerenstva kao najaktivnijeg županijskog radnog tijela, koje s pravom nosi i epitet najaktivnijeg u državi. Zahvalio je za sve aktivnosti usmjerene na promicanje ravnopravnosti i jačanje položaja žena, posebice jedinstvenim projektom Festivala žena iz ruralnih područja, na kojemu žene prezentiraju svoju svestranost, kreativnost i društvenu aktivnost.

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova KKŽ 4

Također je naglasio važnost kontinuiranih aktivnosti usmjerenih na prevenciju nasilja uz konkretne inicijative i pomoć žrtvama u raznim oblicima. Predsjednica je naglasila kako je ostvarena dobra suradnja s partnerskim udrugama i institucijama te je Povjerenstvo tijekom godine  sudjelovalo u kampanjama usmjerenima na prevenciju i zaštitu zdravlja žena, kao i na prevenciju i ukazivanje na problematiku nasilja.

Tijekom godine je provedeno mnoštvo tradicionalnih aktivnosti, ali i onih koje su bile u trenutnom fokusu uz naglasak kako je potrebno u kontinuitetu raditi jer u svim segmentima života svakodnevno mora biti prisutno intenzivno zalaganje za promicanje ravnopravnosti spolova, što je i jamstvo za bolje društvo u cjelini.

Izvor: Povjerenstvo za ravnopravnost spolova KKŽ

Služba ureda župana

Pročitano 195 puta