08.03.2024.

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova tradicionalnom akcijom obilježilo Dan žena

Koprivnica 3


Predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčićje s djelatnicima Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave Koprivničko-križevačke sudjelovala u zajedničkoj tradicionalnoj akciji, kojom je obilježen Međunarodni dan žena, a koju su započeli među prvima u Hrvatskoj i uspješno je provode dugi niz godina. Ove godine su  akciju po prvi puta provele žene u Đurđevcu i Koprivnici, a u Križevcima i muški kolege te su u petak 08. ožujka uz čestitke dijelili cvijeće i promidžbene materijale sudionicama u prometu: pješakinjama, vozačicama bicikala, mopeda i automobila, koje su bile ugodno iznenađene, neke oduševljene, a neke i ganute do suza.

Uz prigodne čestitke predsjednica Rupčić je skrenula pažnju ženama na potrebu vlastitog angažmana u ostvarenju svojih prava u svim segmentima života, u promicanju ravnopravnosti spolova te jačanju položaja žena u društvu: "Pozivamo vas da budete samosvjesne te da pojedinačno radite na promicanju ravnopravnosti, ravnomjernoj raspodjeli kućanskih i obiteljskih obveza, uvažavanju žena u radnom okruženju i u društvenoj zajednici. Važno je da zajednički aktivno doprinosimo boljem položaju žena, da više napora ulažemo u osobni napredak i zadovoljstvo te na taj način osiguramo kvalitetniji život uz doprinos boljem društvu u cjelini."

U okviru ove svečarske i preventivne akcije djelatnice policije su uz podjelu promotivnih materijala motivirale sve sudionice u prometu na poštivanje prometnih propisa, kao i na oprez u prometu, što doprinosi većoj sigurnosti za sve.

Izvor: PZRS KKŽ

Služba ureda župana

Pročitano 279 puta