04.03.2024.

U pripremi prijava projekta na poziv „Izrada županijskih socijalnih planova“

IMG 1331


U prostorijama Županijske uprave, u četvrtak 29. veljače 2024. sastao se projektni tim za pripremu projekta koji će se prijaviti na poziv „Izrada županijskih socijalnih planova“, kojeg je raspisalo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Projektni tim čine predstavnici županijskog Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti te predstavnici PORE Regionalne razvojne agencije, koja pruža stručnu i tehničku pomoć u pripremi, a kasnije i u provedbi projekta.

Sastanku je nazočio i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je naglasio važnost ovog strateškog dokumenta za Koprivničko-križevačku županiju.

Ovim Pozivom na dostavu projektnih prijedloga će se pružiti podrška županijama u izradi županijskih socijalnih planova, temeljenog na analizi kapaciteta, dostupnosti pružatelja usluga, analizi potreba i specifičnim ciljevima razvoja socijalnih usluga, s posebnim naglaskom na usluge za skupine u većem riziku od socijalne isključenosti. Također će se unaprijediti znanja djelatnika u županijama i savjetu za socijalnu skrb.

IMG 1336

Opći cilj je doprinijeti povećanju dostupnosti i ravnomjernom regionalnom razvoju socijalnih usluga u Republici Hrvatskoj.

Specifični ciljevi su:

  • pružiti podršku jedinicama područne (regionalne) samouprave u izradi županijskih socijalnih planova,
  • osnažiti stručnjake za socijalno planiranje, provedbu i praćenje županijskih socijalnih planova

Najniži iznos bespovratnih sredstava po županiji je 30.000,00 EUR, a najviši 70.000,00 EUR za Koprivničko-križevačku županiju.

UO za zdravstveno-socijalne djelatnosti

Služba ureda župana

Pročitano 339 puta