14.10.2023.

Svečano obilježena 32. obljetnica osnivanja 58. SLAB PZO Đurđevac

IMG 20231014 WA0002


 U organizaciji Udruge branitelja Domovinskog rata PZO Đurđevac u petak, 13. listopada održana je svečanost obilježavanja 32. obljetnice osnivanja 58. SLAB PZO Đurđevac kojoj je uime Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Prije okupljanja pripadnika postrojbi u Lovačkom domu Peski, izaslanstva su na đurđevačkom gradskom groblju položila vijence i zapalila svijeće za sve poginule i od posljedica rata preminule hrvatske branitelje. Svečanost se nastavila akademijom na kojoj su se uzvanici prisjetili osnivanja i ratnog puta postrojbe, a pobliže o ratnim vremenima i organizaciji protuzračne obrane govorio je uime organizatora predsjednik UDBR PZO Đurđevac Marijan Matočec.

IMG 20231014 WA0006

Uz zamjenika župana Ratimir Ljubića koji je čestitao obljetnicu da naglasio važnost očuvanja vrednota Domovinskog rata, obilježavanju su prisustvovali i Tatjana Mihaldinec ispred Ministarstva hrvatskih branitelja, načelnik PP Đurđevac Marijan Slaviček te predstavnici braniteljskih udruga i ratni suborci koji su nakon formalnog dijela uz druženje razmijenili iskustva i sjećanja iz slavnih raznih dana.

Služba ureda župana

Pročitano 599 puta