26.09.2023.

Hrvatski zavod za socijalni rad Područni ured Koprivnica traži udomitelje za odrasle osobe i djecu

Bez naslova

Hrvatski zavod za socijalni rad Područni ured Koprivnica u potrazi je za udomiteljima za odrasle osobe i djecu jer je suočen sa sve manjim brojem udomiteljskih obitelji, obzirom da je riječ o osobama starije životne dobi koje nisu dalje u mogućnosti pružati uslugu smještaja.

Traže se obitelji velikog srca koje su spremne pružiti topli dom, sigurnost i utočište djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi te odraslim osobama u socijalno-zaštitnoj potrebi.

Za skrb i uloženi trud za zbrinjavanje korisnika udomitelji primaju novčanu naknadu, a Odlukom o visini opskrbnine za potrebe korisnika i Odlukom o visini naknade za rad udomitelja došlog je do značajnog povećanja novčanog iznosa naknada. Također, za nezaposlene osobe postoji mogućnost da se bave udomiteljstvom kao zanimanjem.

Područni ured Koprivnica se zalaže da korisnici ostanu u lokalnoj zajednici, s poznatim ljudima i mentalitetom te sredinom koja će za njih biti poticajna, a u tome trebaju Vašu pomoć.

Molimo sve zainteresirane da se jave na broj telefona: 048/642-247 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Brošura:

pdf Letak Postani udomitelj

Pročitano 1306 puta