21.09.2023.

U Koprivnici održana edukativna tribina i šetnja povodom Europskog tjedna mobilnosti

20230921 1117220


Koprivničko-križevačka županija i Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije u suradnji s centrom Europe Direct Koprivničko-križevačke županije, u sklopu EU projekta Zdravi, aktivni i online  danas su povodom Europskog tjedna mobilnosti  organizirali edukativnu tribinu i šetnju ulicama Koprivnice.

IMG 0177

Sudionici su se okupili u prostoru Centra kompetentnosti KKŽ gdje su predstavljene informacije o važnosti tjelesne aktivnosti u očuvanju zdravlja i prevenciji bolesti, podijeljeni su promotivni materijali, organizirana je i nagradna tombola, a za sve su bili osigurani i zdravi obroci. Podršku su sudjelovanjem pružili i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica za obrazovanje  Ana Mušlek, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo KKŽ Draženka Vadla sa suradnicama, ravnatelji Obrtničke škole i Srednje škole Koprivnica Zlatko Martić i Mario Latin, profesori škola te predstavnici PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ.  

IMG 0204

Nakon druženja u prostoru CEKOM-a sudionici, učenici Obrtničke i Srednje škole su se u pratnji profesora uputili u šetnju ulicama Koprivnice kako bi svojim primjerom pokazali kolika je važnost kretanja u današnjem vremenu koje je obilježeno sjedilačkim načinom života i nezdravim navikama.

IMG 0198

Spomenimo kako je projektom „Zdravi, aktivni i online“ sredstvima Europskog socijalnog fonda za realizaciju aktivnosti osigurano 32 tisuće eura  (239.299,82 kuna). Projektom se nastoji  doprinijeti povećanju znanja i svijesti o važnosti promocije zdravlja i prevencije bolesti na području Koprivničko-križevačke županije. Aktivnosti su započele 25. svibnja 2022. godine i trajat će do 25. studenog 2023. godine, a one uključuju promociju zdravih navika i zdravlja kroz online edukacije djece i učenika 3. i 5. razreda u  osnovnim školama kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija te edukativne tribine za širu javnost. 

IMG 0213

Dodajmo na kraju kako Razvojna agencija PORA KKŽ pruža stručnu pomoć u provedbi ovog projekta u okviru provedbe projekta „UZ PORU PO POTPORU“.

LOGO projekta sl 800x800 equal

LENTA 2 800x800 equal

„Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.“

„Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Koprivničko-križevačke županije.“

Služba ureda župana

Pročitano 360 puta