20.09.2023.

Općina Molve dobila stomatologa i liječnicu obiteljske medicine

 IMG 0105


Zamjenik župana Ratimir Ljubić, ravnateljica Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije Mirjana Hanžeković i pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Ana Mušlek danas su boravili u posjetu Općini Molve, gdje su obišli stomatološku ordinaciju i ordinaciju obiteljske medicine, a tom su se prilikom sastali s načelnikom Općine Zdravkom Ivančanom i suradnicima.

Stomatološku ordinaciju preuzeo je liječnik, David Bijelić, koji je ranije radio u Domu zdravlja KKŽ te se dokazao svojom marljivošću, znanjem i pružanjem modernih usluga pacijentima, a krajem kolovoza zaposlena je liječnica obiteljske medicine Ana Kamber.

Liječnici su zahvalili Županiji, Domu zdravlja i Općini na ukazanoj prilici, suradnji i pogodnostima, dodavši kako su se na rad u ordinacijama odlučili zbog želje za profesionalnim razvojem u manjima sredinama gdje će moći u potpunosti biti na usluzi mještanima.

Ravnateljica Hanžeković istaknula je suradnju koja je ključna za unaprjeđenje kvalitete zdravstvenog sustava.

Od samog početka imamo izvrsnu komunikaciju s Općinom koja nastoji svojim stanovnicima omogućiti najbolju zdravstvenu zaštitu. Drago nam je što su mladi liječnici prepoznali ovu sredinu, vjerujem da su uvjeti za rad izvrsni i da će obavljati posao na najbolji način. Veliko hvala načelniku i Općini na financijskoj pomoći u opremanju ordinacija, izdvojeno je 30 tisuća eura za nabavu instrumentarija i opremanje te dodatna sredstva za građevinske radove. Zahvale i Županiji koja je sudjelovala i prati nas u svim našim projektima kojima podižemo kvalitetu zdravstvenog sustava i usluge za naše pacijente“, naglasila je ravnateljica Hanžeković.

IMG 0095

Načelnik Ivančan je kazao kako je Općina financirala potrebne radove i opremanje stomatološke ordinacije, što je financijski podržala i Županija, a Općina je također sufinancirala i godišnju naknadu u iznosu od 5.300 eura za dolazak liječnika obiteljske medicine.

„Drago nam je što smo uspjeli stvoriti standard na kojem bi mnogi pozavidjeli. Hvala našim mladim liječnicima koji su odabrali Molve kao svoju sredinu u kojoj će dalje rasti, svjesni smo koliko je teško dobiti i zadržati liječnike u današnje vrijeme. Odlično surađujemo s Domom zdravlja i ravnateljicom koja je dala velik obol da se ovo realizira, a zahvale idu i  Županiji što je pomogla te što nas stalno ima u svojim planovima. Molve će i dalje biti vjeran partner na budućim projektima“, naglasio je Ivančan.

Zamjenik Ljubić poželio je liječnicima uspješan rad, napomenuvši kako je ovo odličan primjer sinergije djelovanja na regionalnoj i lokalnoj razini s ciljem podizanja zdravstvene zaštite pacijenata.

„Ovo je izvrstan primjer sinergije Doma zdravlja KKŽ, Općine i Županije koji su zajedničkim snagama omogućili da mještani imaju najkvalitetniju zdravstvenu skrb. Nadam se da će liječnici ostati dulje vrijeme u ovoj Općini koja uistinu nudi mnoge mogućnosti te da će srasti sa stanovništvom. Želim vam uspješan rad i da ovdje ostvarite sve svoje ambicije“, poručio je zamjenik Ljubić.

IMG 0071

Pohvalio je motivaciju liječnika za rad u ruralnim sredinama te se osvrnuo i mjeru subvencije stambenih kredita liječnika, koju je pokrenula Županija, a koja trenutno ima 40 korisnika. Ostanku liječnika zasigurno doprinos i ostala ulaganja u zdravstveni sektor, posebno u materijalne uvjete zdravstvenih ustanova i suvremenu opremu, a upravo su posljednjih nekoliko godina obilježile nikad veće investicije u tom području.

Današnjoj primopredaji ordinacije prisustvovali su i pomoćnica ravnateljice Doma zdravlja za sestrinstvo Biserka Zlatar, pomoćnik ravnateljice za kvalitetu zdravstvene zaštite Nino Ivanuša te zaposlenici ordinacije i Općine.

Služba ureda župana

Pročitano 1566 puta