18.09.2023.

Potpisan Ugovor za rekonstrukciju školskog igrališta OŠ Ivana Lackovića Croate Kalinovac

IMG 9716


U prostorijama Županijske uprave danas je potpisan Ugovor o javnoj nabavi radova rekonstrukcije školskog igrališta Osnovne škole Ivana Lackovića Croate Kalinovac. Ugovor vrijedan 181.022,25 eura s PDV-om potpisali su župan Darko Koren i direktor Bistre d.o.o. Đurđevac Krešimir Habijanec, kao izvođač radova, a prisutni su bili i zamjenik župana Ratimir Ljubić, županijske pročelnice Melita Ivančić i Ana Mušlek, načelnik Općine Kalinovac i saborski zastupnik Darko Sobota te ravnateljica OŠ Ivan Lacković Croata Mirjana Bazijanec.

Spomenimo kako je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije temeljem prijave Koprivničko-križevačke županije na Program podrške regionalnom razvoju za projekt adaptacije školskog igrališta OŠ Ivan Lacković Croata Kalinovac odobrilo 58.000 eura, a ostatak potrebnih sredstava osigurali su Županija i Općina Kalinovac.

Uime Županije kao osnivača, župan je naglasio važnost ovog projekta te zahvalio Općini na suradnji, kao i Ministarstvu na financijskoj pomoći.

20230918 083216

Nastavljamo s ulaganjem u poboljšanje materijalnih uvjeta za učenike i nastavnike, a ovaj će projekt pozitivno utjecati na cijelu lokalnu zajednicu. Uz novu školsku sportsku dvoranu čiju smo izgradnju dovršili u partnerstvu s Općinom, učenici će imati i adekvatne vanjske sportske prostore i takva nas ulaganja doista vesele. Zahvaljujem i izvođaču radova i vjerujem da će se projekt uspješno realizirati na zadovoljstvo svih nas“, istaknuo je župan.

Zadovoljstvu današnjim potpisivanjem ugovora pridružio i načelnik Sobota te dodao: „Ovim ćemo projektom zaokružiti lijepu priču ulaganja u našu Osnovnu školu u Kalinovcu te zahvaljujem svima na suradnji i podršci, posebno Županiji i Ministarstvu. Uz mjesto za održavanje sportskih aktivnosti, vjerujem kako će igralište biti i okupljalište mladih koje će dobiti odlično mjesto za svoja druženja.“

Ravnateljica Bazijanec, ujedno i predsjednica županijskog aktiva ravnatelja osnovnih škola, uputila je zahvale Županiji i Općini, kao i Ministarstvu, te dodala kako se učenici, roditelji i nastavnici vesele novom i modernom igralištu, koje će činiti odličnu cjelinu s novom dvoranom. Također je Županiji kao osnivaču zahvala na kontinuiranoj podršci i ulaganju u obrazovanje.

Direktor Habijanec kazao je kako su iznimno zadovoljni projektom te kako vjeruje da će se, obzirom na povoljne vremenske prilike, sve odvijati prema planiranoj dinamici.

Površina igrališta je nešto manja od 1600 kvadratnih metara, a to se tiče konkretnih radova, postojeće asfaltno školsko igralište će se strojno razbiti i izradit će se novi sloj na koji se stavlja visokoelastični sustav na bazi akrilnih smola za sportske površine. Zatim će se raditi novi temelji i ograda oko igrališta te odvodnja prostora igrališta, a na novom igralištu montirat će se aluminijski golovi i nova jednocjevna košarkaška konstrukcija, uz iscrtavanje linija za košarku i rukomet. Rok za dovršetak radova je 70 dana od potpisa Ugovora.

Služba ureda župana

Pročitano 664 puta