06.09.2023.

Povodom početka nove školske godine župan sa suradnicima posjetio OŠ Gornja Rijeka

IMG 20230906 WA0047


Povodom početka nove školske godine, župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i županijske pročelnice Melita Ivančić i Ana Mušlek posjetili su Osnovnu školu Sidonije Rubido-Erdödy u Gornjoj Rijeci, gdje su ih dočekali načelnik Općine Gornja Rijeka Darko Fištrović, predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Borjan, ravnatelj Darko Zvonar te nastavnici i učenici.

IMG 20230906 WA0041

Osnovna škola Sidonije Rubido Erdődy iz Gornje Rijeke jedna je od dvije županijske osnovne škole (druga je OŠ Koprivnički Bregi) u kojoj će se od jeseni provoditi četverogodišnji eksperimentalni program Ministarstva znanosti i obrazovanja  pod nazivom „Osnovna škola kao cjelodnevna škola – Uravnotežen, pravedan, učinkovit i održiv sustav odgoja i obrazovanja“.

IMG 20230906 WA0005

U prigodnom programu, koji su organizirali djelatnici škole i učenici koji su izveli recitacije, pjesme i plesne točke, ravnatelj Zvonar poželio je dobrodošlicu te zahvalio Županiji kao osnivaču na podršci i svemu što čini za unapređenje obrazovnog sektora, a posebno na pomoći u realizaciji projekta cjelodnevne nastave. Dodao je kako će ova školska godina donijeti brojne izazove za sve njih, no cilj je veći uspjeh učenika i njihovo bolje snalaženje u kasnijem školovanju, uz ostale prednosti. Uz potporu Županije, ravnatelj Zvonar istaknuo je i potporu Općine, a upravo će ta zajednička suradnja biti garancija uspjeha ovog, ali i svih drugih projekata.

IMG 20230906 WA0028

Načelnik Fištrović također je poželio dobrodošlicu te dodao kako je projekt cjelodnevne nastave od početka imao podršku cijele zajednice te kako smatra da će uroditi većim znanjima i vještinama učenika, kao i boljim pripremama za daljnji život. Zahvalio je Županiji na suradnji po svim pitanjima te istaknuo kako vjeruje da će se učenici i nastavnici u potpunosti prilagoditi zahtjevima projekta, a korisne će biti i dodatne prednosti, poput opremanja škole.

IMG 20230906 WA0021

Župan je na početku svog obraćanja uputio pozdrave učenicima povodom početka nove školske godine te istaknuo kako zbog njih nastojimo kontinuirano poboljšavati kvalitetu obrazovnog sustava.

quote desni 3Čestitam ravnatelju na uspješnom vođenju škole, a posebno zahvaljujem načelniku Općine s kojom imamo dugogodišnju odličnu suradnju i koja nam je uvijek vrijedan partner u svim aktivnostima, na korist cijele lokalne zajednice. Prije svega, posebno je pohvalan angažman Općine u školi, čiji smo mi osnivač, i na tome doista zahvaljujem načelniku na trudu i predanosti. Osim što počinjemo s projektom cjelodnevne nastave, ovdje smo započeli i s projektom ugradnje fotonaponskih elektrana na školske objekte, što smo proširili na brojne škole. Siguran sam da će se odlična suradnja s Općinom i školom nastaviti te da ćemo zajedno ostvariti još mnoge planove. Želim vam mnogo sreće u projektu cjelodnevne nastave, očekujemo dobre rezultate, a mi ćemo vam i nadalje biti podrška i dati doprinos u svakom smislu“, dodao je župan te poželio učenicima, koji su temelj budućnosti našeg društva, mnogo uspjeha u radu, kao i nastavnicima koji ih usmjeravaju strpljenja, razumijevanja i dobre volje. Za kraj je zahvalio svima koji predano rade na tome da našu Županiju učine boljim mjestom za život.

IMG 20230906 WA0016

Dodajmo još kako je Županija u proteklih nekoliko godina u OŠ Sidonije Rubido-Erdődy ulagala značajna sredstva kako bi se osigurali najbolji uvjeti za učenike i nastavnike pa je tako između ostalog na zgradi škole obnovljena stolarija, izgrađeno je vanjsko sportsko igralište, rekonstruirano je krovište nad školskom dvoranom, postavljen je novi pod te zamijenjena rasvjeta. Uz to, postavljena je i spomenuta fotonaponska elektrana za vlastite potrebe škole čime se postigla ušteda u korištenju energije.

IMG 20230906 WA0029

Nakon prigodnog programa, župan je sa suradnicima i domaćinima obišao prvi razred u kojemu se nalazi 18 učenika (zajedno s područnim školama Hižanovec i Kolarec ukupno 25) te ih je darivao slatkim poklonima.

 

Služba ureda župana


Pročitano 779 puta