01.08.2023.

U Drnju održana Završna konferencija projekta „Zaposli i pomozi“

Drnje 3


Zamjenik župana Ratimir Ljubić danas je u Drnju prisustvovao završnoj konferenciji projekta “Zaposli i pomozi”, ukupne vrijednosti 150.921,76 EUR (1.137.120,00 kuna) u potpunosti financiranog iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Programa zapošljavanja žena „Zaželi“ – faza III. Korisnik bespovratnih sredstava je bila Općina Drnje, a partneri Općina Đelekovec, Općina Peteranec, Općina Legrad, Općina Gola, Centar za socijalnu skrb Koprivnica, te Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Križevci. Stručnu pomoć u pripremi i provedbi projekta je pružila PORA Razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije.

O samom projektu uvodno je govorio Nikola Grčić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine ujedno i voditelj projekta koji je zahvalio partnerima i svima koji su pomogli da se sve planirano i realizira. Načelnik Općine Petar Dombaj je zahvalio općinama , PORA-i, Županiji i partnerima na sinergiji i funkcionalnom udruživanju u vrijednom projektu koji je omogućio da 23 gerontodomaćice tijekom pola godine brinu o 140 korisnika s područja Drnja.

Drnje 4

Prigodnim riječima se obratio i zamjenik župana Ljubić koji je zahvalio Općini Drnje na brizi za starije i na kvalitetno realiziranom projektu, PORA-i koja je pripremila projekt te je poručio kako će se kontinuitet pomoći starijim osobama nastaviti prijavom općina na nove natječaje koji su u pripremi.  

Drnje 8

Ispred predstavnika partnera obratio se načelnik Općine Gola Stjepan Milinković koji je istaknuo važnost razvijanja socijalne odgovornosti svih institucija i jedinica lokalne i regionalne samouprave prema ugroženim skupinama te izrazio nadu da će se projekt ovakvog oblika pomoći uskoro nastaviti i na dulje vremensko razdoblje.

Završnoj konferenciji su prisustvovali i načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić, načelnica Općine Đelekovec Lara Samošćanec, predstavnica  Razvojne agencije PORA KKŽ Ida Kovač Očenašek te gerontodomaćice koje su tijekom pola godine provedbe projekta brinule o korisnicima.

Služba ureda župana

Pročitano 670 puta