17.01.2023.

Županija nastavlja s ulaganjima u zdravstvo– potpisan Sporazum za provedbu specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite u Đurđevcu i Križevcima

SKZ 8


Danas su u prostorijama Županijske uprave župan Darko Koren i ravnatelji županijskih zdravstvenih ustanova – Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica, Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije potpisali Sporazum o suradnji na osiguranju i provedbi specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite u Križevcima i Đurđevcu.

Kao što je naglasio župan, program se provodi osmu godinu zaredom te je velik doprinos razvoju zdravstvene zaštite na području županije u smislu povećanje dostupnosti i kvalitete medicinskih usluga. Dosad je ostvareno preko 35 tisuća pregleda, a samo u prošloj godini 4.220, za 600 više nego prethodne godine.

SKZ 3

quote desni 3Brojke dovoljno govore o važnosti specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite za naše građane u Križevcima i Đurđevcu te okolici, a ove smo godine u tu svrhu osigurali više od 90 tisuća eura. Ukupno je dostupno devet specijalističkih ordinacija čiji rad pomaže rasterećenju bolničkog sustava, smanjenju listi čekanja i uštedama na prijevozu, a želja nam je dodatno proširiti mrežu specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite. Zahvaljujem ravnateljima i liječnicima koji obavljaju preglede te vjerujem da ćemo nastaviti odličnu suradnju“, dodao je župan te pojasnio kako je u Križevcima građanima dostupno pet specijalističkih ambulanti - psihijatrija, ortopedija, interna medicina, otorinolaringologija i urologija, a u Đurđevcu četiri - interna medicina, opća kirurgija, otorinolaringologija i urologija. Također je spomenuo kako je prošle godine u sklopu županijskog Doma zdravlja otvorena oftalmološka ordinacija koja radi pet dana u tjednu, kako bi građanima takve medicinske usluge bile još dostupnije.

SKZ 5

Koprivničko-križevačka županija je pokazala da je ispred svog vremena po pitanju promišljanja osiguranja i unaprjeđenja kvalitete zdravstvene usluge, istaknuo je ravnatelj OB Koprivnica Mato Devčić te zahvalio županu i Županijskoj upravi na dugogodišnjoj podršci kojom su osigurana značajna financijska sredstva za cjelokupni županijski zdravstveni sustav.

quote desni 3Specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu možemo promatrati i kao ulaganje koje se višestruko vraća s obzirom da pomaže u otkrivanju i prevenciji težih oblika  bolesti te ne manje važno, rasterećuje specijalističku dijagnostiku bolničkog sustava i smanjuje redove čekanja. Drago nam je što naš liječnički kadar sudjeluje u ovom projektu, a treba istaknuti i činjenicu kako trenutno u našem sustavu raspolažemo sa 160 liječnika i 64 specijalizanta, dakle naši stanovnici ne trebaju brinuti u pogledu dostupnosti i kvalitete zdravstvene usluge“, naglasio je ravnatelj Devčić.

SKZ 6

Ravnateljica županijskog Doma zdravlja Mirjana Hanžeković zahvalila je Županiji kao osnivaču na potpori u svim aktivnostima te je istaknula kako nova reforma zdravstvene zaštite predviđa povećanje dostupnosti specijalista u primarnoj zaštiti, koja je općenito temelj zdravstvene zaštite.

quote desni 3Specijalističko-konzilijarna zdravstvena zaštita na neki način čuva vrata ulaska u bolnicu, rasterećuje bolnički sustav i povećava razinu dostupnosti kvalitete zdravstvene zaštite našim pacijentima. Na tome moramo raditi jer je lako osigurati medicinsku opremu i prostore, ali bez educiranog i stručnog kadra nemamo kvalitetu koju smo zajedničkim snagama unazad nekoliko godina postigli“, kazala je ravnateljica Hanžeković.

SKZ 7

Pohvale je uputila i ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla koja je kazala kako bez pomoći Županije ovakav projekt ne bi bio moguć te da bez financiranja nema niti napretka sustava.

quote desni 3Zajednički možemo učiniti mnogo, što uostalom i pokazuje ovakav sporazum između zdravstvenih ustanova. Ovo je dokaz da se vodimo načelima koje je davno uspostavio dr. Andrija Štampar, a to je da moramo biti bliski građanima“, zaključila je ravnateljica Vadla.   

Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnice županijskih upravnih tijela Melita Ivančić i Maja Blažek.

Služba ureda župana


Pročitano 2523 puta