30.08.2022.

Župan s 13 poduzetnika potpisao 400 tisuća kuna vrijedne ugovore potpora za samozapošljavanje

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Gospodarstvo i komunalna djelatnost

IMG 2998


U prostorijama Županijske uprave župan Darko Koren danas je potpisao ugovore o dodjeli potpora male vrijednosti za samozapošljavanje s 13 korisnika potpora čiji su zahtjevi pozitivno bodovani i ocijenjeni na temelju zadanih kriterija.

Županija već četvrtu godinu zaredom dodjeljuje potpore za samozapošljavanje u pojedinačnom maksimalnom iznosu od 30 tisuća kuna te je i ove godine u proračunu za tu namjenu osigurala sredstva u iznosu od 400 tisuća kuna.

Župan je zahvalio korisnicima na dolasku, naglasivši kako je svaki početak težak.

IMG 2956

quote desni 3Na vašem profesionalnom putu svaka ruka koja vam se pruži zasigurno je dobrodošla te vjerujem da će vam ova sredstva biti od koristi. Od 2019. godine osigurali smo oko 1,6 milijuna kuna, ove godine 400 tisuća, a obzirom na veliki interes, imamo i nove zahtjeve. Vjerujemo kako je ovo dobra i direktna pomoć poduzetnicima, koji se suočavaju s brojnim izazovima u svom radu. Treba vam čestitati na odlučnosti, želim vam mnogo uspjeha u poslu i privatnom životu, a mi ćemo vam nastojati pomagati i kroz druge programe“, istaknuo je župan.

U ime korisnika potpora obratio se Matija Čoklica, vlasnik obrt za ICT usluge Svarun SecOps te zahvalio Županiji što je prepoznala potrebu za poticanje poduzetnika na pokretanje vlastitog posla, dodavši:

quote desni 3Doista je potrebno hrabrosti za pokretanje vlastitog posla, usprkos brojnim preprekama, a pravi je izazov pronaći kupce, odnosno klijente, kao i radnike. Cijene materijala i opreme su sve više, tako da je ovakva potpora uvijek dobro došla i hvala vam na pomoći.“

IMG 2937

Potpisivanju su prisustvovali i pročelnici Melita Ivančić i Darko Masnec.

Spomenimo i  kako je novozaposleno 16 osoba, a djelatnosti za koje su korisnici dobili potpore su: građevinski radovi, soboslikarski i ličilački radovi, ICT usluge, prerada drva, postavljanje drvnih obloga, mehaničarski popravci, ugradnja stolarije i slično.

Služba ureda župana


Pročitano 1350 puta