16.03.2022.

Započela realizacija projekta javnog linijskog prijevoza – stanovnicima županije po najpovoljnijim cijenama dostupno 79 autobusnih linija

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Gospodarstvo i komunalna djelatnost

autobus


Nakon što su prošlog tjedna župan Darko Koren i predstavnici prijevoznika potpisali ugovore o javnoj usluzi prijevoza putnika u cestovnom prometu, od utorka 15. ožujka na području naše županije započela je realizacija ovog projekta od iznimnog značaja za stanovnike Koprivničko-križevačke županije. Modelom javnog linijskog prijevoza definirano je 79 autobusnih linija – 44 županijske i 35 međužupanijske linije na kojem će prometovati autobusi četiri autoprijevoznika (Čazmatrans promet d.o.o., Obrt za prijevoz i usluge Autoprijevoznik Željko Šubić, Podravina Express Tours d.o.o., Autoprijevoznički obrt Škriljak) koji će dogovorenim linijama obuhvatiti čak milijun i pol kilometara na godišnjoj razini.

Prema Odluci Vlade RH županijama će biti dodijeljena sredstva za uspostavu javnog linijskog prijevoza prema broju stanovnika i linija, a u našem slučaju riječ je o projektu u ukupnom iznosu od 22 milijuna kuna pri čemu Županija sudjeluje s 5,5 milijuna kuna, a država s 16,5 milijuna kuna. Projektom je uspostavljena funkcionalna mreža javnog linijskog autobusnog prijevoza, a u dogovoru s prijevoznicima osigurane su dodatne pogodnosti za korisnike koje će omogućiti povoljniji prijevoz.

Tako radnička mjesečna karta iznosit 80% od pune cijene, studentska mjesečna karta iznosit 20% od pune cijene, učenici mjesečnu kartu plaćaju svega 5% od pune cijene, a umirovljenici 20% od pune cijene pri čemu imaju i dodatnu pogodnost kupovine dnevne karte koja iznosi samo 20 posto od ukupne cijene.

Kompletnu mrežu linija županijskog prijevoza putnika i cjenik javnih usluga za autobusni prijevoza putnika u Koprivničko-križevačkoj županiji pogledajte u nastavku.

pdfMreza-linija-zupanijskog-prijevoza-putnika-1.pdf

pdfCJENIK-karata-po-zonama-1.pdf

Izvor fotografije: Čazmatrans

Služba ureda župana

Pročitano 1491 puta