02.02.2024.

Obavijest o e-upisima u osnovne škole

Od ove godine upisi u prvi razred osnovne škole provodit će se elektroničkim putem, korištenjem Nacionalnog informacijskog sustava upisa u osnovne škole.

Dana 22. veljače 2024. godine u Nacionalnom informacijskom sustavu za upise u osnovne škole otvaraju se prijave za redovan upis u 1. razred osnovne škole. Roditelji će preko poveznice https://osnovne.e-upisi.hr/ moći podnijeti prijavu za upis svoga djeteta u 1. razred osnovne škole, sve do 31. ožujka 2024. godine. Prijave za upis djece s utvrđenim teškoćama su otvorene već ranije, od 1. veljače 2024. do 31. ožujka 2024. godine.

Prijavom u sustav bit će vidljivi opći podaci o djetetu te škola na čijoj se listi školskih obveznika dijete nalazi prema mjestu prebivališta, odnosno boravišta. Odmah po podnošenju prijave moći će se odabrati mogućnosti koje se nude u dodijeljenoj školi npr. izborne predmete, produženi boravak i sl., a također, prilikom podnošenja prijave za upis moći će se izraziti želja za upis u drugu školu od one kojoj dijete pripada prema upisnom području.

Uz prijavu za redovne upise u 1. razred osnovne škole od 22. veljače 2024. do 31. ožujka 2024. godine, moći će se podnijeti i zahtjev za prijevremeni upis u 1. razred osnovne škole kao i za privremeno oslobađanje od upisa u 1. razred osnovne škole.

S obzirom da se u sustav za elektroničke upise u osnovne škole ulazi preko portala e-Građani, roditelji koji nemaju vjerodajnice za ulazak u portal moraju se javiti školi kojoj pripadaju prema upisnom području koja će prijavu za upis njihovog djeteta izvršiti umjesto njih.

Sve ostale informacije, termini testiranja u školi i liječničkih pregleda bit će dostupni na mrežnim stranicama škola.

Koprivničko-križevačka županija
Upravni odjel za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine

pdf Plan upisa u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2024./2025. za područje Koprivničko–križevačke županije

 

Pročitano 868 puta