12.06.2024.

U lipnju početne konferencije za projekte rekonstrukcije dvorca Inkey i Interpretacijskog centra Bolenov dravski put

20240612 121125


U prostorijama Županijske uprave danas su održani radni sastanci projektnih timova koji rade na projektima „Rekonstrukcija dvorca Inkey u infrastrukturu u funkciji razvoja wellness turizma“ i Interpretacijski centar "Bolenov dravski put".  Članovi projektnih timova su raspravljali o predstojećim aktivnostima u okviru provedbe projekata s kojima se kreće tijekom ovog mjeseca pa će tako polovicom i krajem lipnja biti održane i početne konferencije za oba projekta.   

Podsjetimo, riječ je o dva vrlo važna projekta kojima će se upotpuniti kontinentalna turistička ponuda na području Koprivničko-križevačke županije. Za spomenute projekte osigurano je i 13 milijuna eura bespovratnih sredstava u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti kroz poziv „Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti“ Ministarstva turizma i sporta.

20240612 113557

Koprivničko-križevačka županija je za projekt rekonstrukcije dvorca Inkey ukupne vrijednosti 12,9 milijuna eura osigurala 10,1 milijuna eura bespovratnih sredstava, dok je Općina Gola za Interpretacijski centar „Bolenov dravski put“  u kojem su partneri Koprivničko-križevačka županija i Javna ustanova Lučka uprava Osijek osigurala 2,9 milijuna eura bespovratnih sredstava u projektu ukupne vrijednosti 3,5 milijuna eura.

Dodajmo kako je projektno-tehničku dokumentaciju za oba projekta pripremala PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije koja će pružati stručnu pomoć u daljnjoj provedbi projekta.


Pročitano 338 puta