24.05.2024.

Svečanom sjednicom obilježen Dan Općine Legrad

Objavljeno u kategorijama: Novosti

SS Legrad 24052024 22


Svečanom sjednicom Općinskog vijeća koja je održana u naselju Zablatje obilježen je Dan Općine Legrad, a svečanosti je uime Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Uvodno je sve pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Alen Dedi, predstavio rad Vijeća i istaknuo kako su sve odluke tijekom proteklog razdoblja donesene jednoglasno. Načelnik Općine Ivan Sabolić je zahvalio svima koji su dali dio sebe kako bi općina bila ljepša i bolja te pobrojao sve projekte, osvrnuvši se i na prošlogodišnju poplavu koja je nanijela veliku štetu jezeru Šoderica.

SS Legrad 24052024 14

„Pred nama su  veliki projekti, no sve to ne bi bilo dovoljno da ne ulažemo u ljude. Nastavit će se razni programi i subvencije za naše stanovnike kako bismo poboljšali životni standard i omogućili kvalitetno obrazovanje“, poručio je Sabolić.

Zamjenik župana Ljubić je uputio čestitku te pohvalio rad Općinskog vodstva.

SS Legrad 24052024 16

„Vidimo da se ovdje mnogo radi, da se brine o mladima i da stanovnici imaju veliku korist od općine. Poznati ste da mnogo povlačite novca iz EU projekata. To je hvale vrijedno“, kazao je zamjenik Ljubić.

Prisutnima su se obratili i načelnica Općine Đelekovec Lara Samošćanec te saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Tomislav Golubić.

Na sjednici su dodijeljena godišnja priznanja zaslužnim mještanima i udrugama na promicanju legradske općine i njihovu radu u proteklom razdoblju.

SS Legrad 24052024 24

Povelja Općine Legrad ide Nikoli Gerendaju za poboljšanje kvalitete i razvoja sporta. Povelja se dodjeljuje i Gordanu Cvetniću za razvoj urbane kulture. Zlatna plaketa i grb Općine ide Mihaelu Šestaku također za uspjehe u sportu. Zlatna plaketa i grb Općine ide i Dragutinu Marcinjašu za dugogodišnji pedagoški rad. NK Graničar iz Legrada isto priznanje dobio je i za ostvarene rezultate u sportu.

Izvor: epodravina.hr

Služba ureda župana

Pročitano 216 puta