30.04.2024.

Novo Virje svečanom sjednicom proslavilo Dan Općine

Objavljeno u kategorijama: Novosti

RSX 4664prometnadurd


Otvorenjem izložbe u Dječjem vrtiću Bregunica čije su zidove oslikali članovi Molvarskog likovnog kruga Vladimir Ivančan, Đuro Jaković i Martin Đukin te svečanom sjednicom Općinskog vijeća danas je proslavljen Dan Općine Novo Virje. Svečanosti su prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Ana Mušlek.

dv bregunica asixxRSX 4590prometnadurd

Svečanu sjednicu otvorila je predsjednica Općinskog vijeća Katarina Kozarić Šabarić, a o provedenim aktivnostima u proteklom razdoblju te o budućim planovima govorio je načelnik Općine Mirko Remetović. „Izgradili smo nove tribine na igralištu te postavili novu led rasvjetu, uredili smo vatrogasni dom Medvedička, a predstoji nam projekt rekonstrukcije vrtića te neki drugi zahvati. Hvala svima na pomoći, posebno Županiji koja nas podupire na našem putu razvoja“, kazao je načelnik Remetović.

dv bregunica asixxRSX 4594prometnadurd

Župan Koren je uputio čestitke povodom Dana Općine te naglasio važnost ravnomjernog razvijanja svih krajeva županije, istaknuvši kako Županija provodeći odgovornu razvojnu politiku kontinuirano radi na stvaranju boljih i kvalitetnijih uvjeta za život.

„Općina je svoj procvat doživjela u ovom formatu, a razvoju pridonosi i Županija koja je uvijek pri ruci. Imamo planove koji su vezani za školu i energetsku obnovu te neke druge manje planove koje ćemo ostvariti. Siguran sam da ćemo i dalje jako dobro surađivati, okrenuti smpo prema naprijed, na realizaciju ideja i planovi koji su pred nama“, poručio je župan Koren.  

RSX 4682prometnadurd

Prigodnim riječima obratili su se i predsjednik GV grada Đurđevca Željko Lacković te načelnik Općine Virje Mirko Perok.

Svečanosti su prisustvovali i predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova i članica Županijske skupštine Verica Rupčić, umirovljeni general pukovnik i počasni mještanin Općine Mladen Markač, predsjednik GV grada Đurđevca Željko Lacković i gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči, kao i brojni drugi predstavnici jedinica lokalne samouprave, članovi Županijske skupštine, PORA-e regionalne razvojne agencije KKŽ te drugi uzvanici.

RSX 4712prometnadurd

U glazbenom djelu nastupio KUD Širine i mali folkloraši Dječjeg vrtića „Bregunica” Novo Virje.

Izvor: Podravski radio

Služba ureda župana

Pročitano 240 puta