16.04.2024.

Svečano otvoren 25. Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru na kojem se predstavljaju i županijski izlagači

Objavljeno u kategorijama: Novosti

Z naslov


Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru, u svom 25. izdanju, danas je otvorio svoja vrata posjetiteljima, a riječ je o najvećoj gospodarskoj manifestaciji u Bosni i Hercegovini, ali i cijeloj regiji. Ovogodišnja zemlja partner je Republika Hrvatska, otvoren je do 20. travnja , a sudjeluje oko 800 izlagača iz 30-tak zemalja od čega 40-ak tvrtki iz Hrvatske među kojima su i izlagači iz Koprivničko-križevačke županije.

WhatsApp Slika 2024 04 16 u 14.16.23 b29ded7b

Manifestaciju je službeno otvorio predsjednik Vlade RH Andrej Plenković koji je naglasio da je Bosna i Hercegovina važan strateški partner Hrvatskoj u gospodarskom i političkom smislu te da je robna razmjena zemalja iznosila preko četiri milijarde eura. Prigodnim su se riječima obratili i direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak, gradonačelnik Mostara Mario Kordić, predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto i predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.  

Uime Koprivničko-križevačke županije otvorenju Sajma su prisustvovali župan Darko Koren i pročelnici Melita Ivančić, Darko Masnec i Marijan Štimac, ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić, predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić sa suradnicima, predsjednik Uprave tvrtke Radnik Mirko Habijanec, predstavnici HGK Županijske komore Koprivnica Krunoslav Vitelj i Obrtničke komore KKŽ predsjednica Irena Kovačić i tajnica Marinela Bašić, pomoćnica direktora TZ KKŽ Kristina Sočev te županijski poduzetnici i obrtnici.

WhatsApp Slika 2024 04 16 u 14.19.04 41621cc2

Dugi niz godina na Sajmu se predstavljaju i obrtnici, poduzetnici i tvrtke iz Koprivničko-križevačke županije u organizaciji  HGK ŽK Koprivnica i županijske Obrtničke komore, a ove godine, uz najvećeg gospodarskog subjekta – tvrtke Podravka i Belupo to su i tvrtke Radnik, Cemix te Podravska banka, Robin, Dergez, Samita, Radnik, Bistra, TM elektroinstalacije, Strujići. Također se predstavljaju Poklon dobra ideja - obrt za izradu suvenira, Metaloplastika - obrt za preradu i plastificiranje metala, ZGR Kovačić, Proizvođački, trgovački, istraživački i uslužni obrt Pampa Tea, JARA - obrt za proizvodnju, trgovinu, preradu i usluge, Šipek - obrt za proizvodnju i usluge, Restoran „Royal“, Strojomehanika Škledar – obrt za proizvodnju, slikar Ivan Andrašić  te već spomenute institucije HGK ŽK Koprivnica, županijska Obrtnička komora i Obrtničko učilište POUKA.

WhatsApp Slika 2024 04 16 u 14.13.51 bb9a4552

Predstavljanje na Mostarskom sajmu dobra je prilika za promociju proizvoda i usluga na tržištu s velikim brojem potencijalnih klijenata, a župan Koren je izrazio zadovoljstvo predstavljanjem županijskih poduzetnika, obrtnika tvrtki i institucija na Sajmu naglasivši kako Bosna i Hercegovina predstavlja važnog trgovinskog partnera i za gospodarstvenike s područja naše županije pri čemu su ovakve manifestacije dodatna prilika za uspostavu još bliže suradnje.

Nakon uvodnih obraćanja i svečanog programa koji su nastupima uveličali Klapa Lira i Ansambl Lado, predsjednik Vlade i uzvanici te župan i suradnici obišli su prostor Sajma te izlagače iz Koprivničko-križevačke županije, kao i prostore izlagača susjednih županija, te im poželjeli mnogo poslovnog uspjeha i novih suradnji.

WhatsApp Slika 2024 04 16 u 14.16.43 a481c70a

 

Izvor: KKŽ; Damir Galić/Vlada RH; Podravka

Služba ureda župana

Pročitano 313 puta