03.04.2024.

Održane sjednice Turističkog vijeća i Skupštine TZ Koprivničko-križevačke županije

 TZ 6


U utorak, 2. travnja u prostorijama Županijske uprave održane su sjednice Turističkog vijeća Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije i Skupštine Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije kojima je prisustvovao i župan Darko Koren, ujedno i predsjednik TZ KKŽ.

Na sjednici Vijeća donesene su -  Odluka o imenovanju Povjerenstva za obradu, evidentiranje i ocjenu valjanosti zaprimljenih prijava na Javni poziv za dodjelu financijske potpore za unapređenje smještajnih kapaciteta na području Koprivničko-križevačke županije za 2024. godinu, Odluka o raspisivanju Javnog poziva za dodjelu financijske potpore za unapređenje smještajnih kapaciteta na području Koprivničko-križevačke županije za 2024. godinu te Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na subvenciju za organizirani dolazak izletnika i turista na područje Koprivničko-križevačke županije za 2024. godinu.

TZ 8

Na sjednici Skupštine Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije doneseno je Izvješće o izvršenju programa rada Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije za period od 01.01.2023.-31.12.2023. godine koje je predstavila pomoćnica direktora TZ KKŽ Kristina Sočev. Istaknula je kako su vidljivi pozitivni rezultati prethodne turističke godine na području Koprivničko-križevačke županije, a pozitivnim brojkama svakako pridonose i mjere koje provodi Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije kao što su subvencije za unapređenje smještajnih kapaciteta na području naše županije i subvencije putničkim i turističkim agencijama za organizirani dolazak izletnika i turista na područje Koprivničko-križevačke županije.

 Uz redovne aktivnosti, projekte i manifestacije koje provodi TZ KKŽ kao što su Velika martinjska špelancija, Pisanica od srca, Rafting, Camino, subvencije i financijske potpore, TZ KKŽ sudjelovala je i na tri međunarodna sajma. Na sjednici Skupštine usvojilo se i Izvješće o radu Turističkog vijeća u 2023. godini. Na kraju sjednice, pomoćnica direktora Sočev je upoznala članove Skupštine s projektima za 2024. godinu te je naglasila kako će se mjere subvencioniranja za privatan smještaj i dovođenje turista i izletnika nastaviti i ove godine te da će se nastaviti s brojnim aktivnostima oglašavanja i promocije i u 2024. godini.

TZ 3

Izvor: TZ KKŽ

Služba ureda župana

Pročitano 228 puta