23.03.2024.

U koprivničkoj Gimnaziji Fran Galović održan Dan za znanost

Dan za znanost 27


Pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije danas je u Gimnaziji „Fran Galović“  održan Dan za znanost, manifestacija kojom gimnazijalci i profesori populariziraju znanost i programe koje  koprivnička Gimnazija nudi u svojem školskom kurikulumu.  Danu za znanost su prisustvovali župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić, a ispred Grada Koprivnice zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Dan za znanost 50

Uvodnim riječima na otvorenju se obratio ravnatelj Vjekoslav Robotić koji je zahvalio Županiji na pokroviteljstvu i potpori koju pruža kao osnivač ustanove, a čestitke i zahvale uputili su i zamjenica Ostriž te Marko Vargović uime Organizacijskog odbora manifestacije.

Čestitkama se pridružio i župan Darko Koren koji je pohvalio uspjehe Gimnazije koja je već dugi niz godina u samom obrazovnom vrhu i  prepoznata je na nacionalnoj razini.

Mob Dan za znanost 1

„Vaši odlični rezultati govore sami za sebe, a Županija je tu da vam dodatno pomogne kako bi uspjesi s kojima se svi ponosimo bili još veći. Prednjačite u brojnim segmentima i postavili ste visoke standarde, a ovakvi programi su sjajna promocija koja privlači velik broj ljudi. Siguran sam da će među ovim mladim ljudima biti  mnogo onih koji će ostvariti velike životne uspjehe i karijere. Čestitam svim i želim uspjeh te da ostvarite ono što želite i budete temelj društva u budućnosti koja je pred nama“, istaknuo je župan u govoru.

Dan za znanost 38

Nakon svečanog otvorenja župan je sa suradnicima razgledao brojne radionice i predavanja koja su se održavala u i izvan škole, a građani su mogli vidjeti iz prve ruke  razne eksperimente, pokuse, robote i brojne druge zanimljivosti koje su prezentirali učenici i profesori.  

Dan za znanost 46 

Kako je izgledao Dan za znanost pogledajte u našoj fotogaleriji u nastavku.

Služba ureda župana

Pročitano 371 puta