11.03.2024.

Župan prisustvovao 137. izvještajnoj skupštini DVD-a Rasinja

Objavljeno u kategorijama: Novosti

IMG 0025 min


U prostorijama vatrogasnog doma  u Rasinji u subotu, 9. ožujka održana je 137. izvještajna skupština DVD Rasinja. Svečanosti su prisustvovali župan Darko Koren, predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko – križevačke županije Darko Palaš, načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman, prijateljska dobrovoljna vatrogasna društva te vatrogasci iz DVD-a Kunovec i PGD-a Hajdoše.  

IMG 0034 min

Župan Koren u prigodnom govoru je zahvalio svim vatrogaskinjama i vatrogascima na požrtvovnom radu i odricanju te naglasio kako Županija oduvijek snažno podupire vatrogastvo na našem području koje ima ne samo humanu, već i društvenu komponentu i u velikoj većini općina je i glavna pokretačka snaga društvenog života. Kolika je važnost dobrovoljnog vatrogastva posebice ovakvih društava s velikom tradicijom pokazala je i elementarna nepogoda poplave koja je prošle godine pogodila dio općina uz rijeku Dravu, a upravo u toj situaciju vatrogasci su iznijeli najveći dio tereta, istaknuo je župan, te poručio kako će Županija i dalje pomagati razvoj vatrogastva.

Podršku radu Društva i planovima za ovu godinu dali su i predsjednik Palaš te načelnik Kolman.

Skupštinu je vodio predsjednik DVD-a Davor Tetec, koji je istaknuo kako je protekla godina za Društvo, koje broji 353 člana, bila ispunjena izazovima te dodao da osim ulaganja u vatrogasnu tehniku Društvo mnogo ulaže u ljude kroz programe usavršavanja, a izrazio je i zadovoljstvo ponovnim okupljanjem vatrogasnog podmlatka.

Zapovjednik Neven Habijan je izvijestio o intervencijama u prošloj godini s posebnim naglaskom na poplave u općini Drnje. Plan rada društva predstavila je tajnica Elizabeta Namjesnik, dok je popratni financijski plan iznio rizničar Ivica Zrinski.

Na Skupštini su dodijeljena priznanja, diplome i uvjerenja, pa je tako Uvjerenja o osposobljavanju dodijeljeno Elizabeti Namjesnik za zvanje Vatrogasni časnik 1. klase te Renatu Zrinskom za zvanje Vatrogasni dočasnik. Među ovogodišnjim dobitnicima visokih priznanja ističu se Tomislav Drk koji je član DVD-a već 20 godina, Slavko Bubnjar i Stjepan Hunjadi koji su u DVD-u deset godina duže, zatim Štefanija Đurđ koja je članica punih 40 godina te Josip Zrinski koji je primio spomenicu za 50-godišnje članstvo.

Podijeljena su i priznanja te diplome svim vatrogascima DVD-a Rasinja koji su bili u ispomoći na poplavama te članovima vatrogasnog pomlatka.

Izvor: KKŽ; DVD Rasinja

     

Pročitano 257 puta