09.03.2024.

U Koprivnici održano natjecanje mladih Crvenog križa

Objavljeno u kategorijama: Novosti

Gradsko natjecanje mladih Crvenog kriza 05


U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica u Osnovnoj školi Podolice danas je održano natjecanje mladih. Znanja i vještine iz područja pružanja prve pomoći odmjerilo je  devet ekipa podmlatka i mladih, a u natjecanju je sudjelovalo oko 60 natjecatelja iz osnovnih i srednji škola zajedno s mentorima .

Prigodnim govorima podrške, mladim natjecateljima obratili su se ravnateljica OŠ Podolice Helena Knežević, ravnateljica GDCK Koprivnica Adela Sočev, zamjenik župana Ratimir Ljubić i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, koji je  i otvorio natjecanje.

Gradsko natjecanje mladih Crvenog kriza 02

Na gradskom natjecanju sudjelovale su ekipe OŠ Podolice, OŠ Antun Nemčić Gostovinski, OŠ Braća Radić, OŠ Gola, OŠ Sokolovac i OŠ Andrije Palmovića Rasinja, Srednja škola i Obrtnička škola Koprivnica te ekipe mladeži Crvenog križa.

Natjecatelji su snage odmjerili u poznavanju teorijskog znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa, Hrvatskom Crvenom križu, prvoj pomoći i poznavanju ljudskih prava, dok u praktičnom dijelu na radilištima s realističnim prikazom situacija i ozljeda pokazali vještine iz pružanja prve pomoći.

Najuspješnije ekipe  nastupit će na međužupanijskom natjecanje u Molvama 13. travnja, gdje će biti odlučeno tko će biti predstavnici iz naše županije na državnom, 25. natjecanju mladih HCK u Ludbregu.

Izvor: Grad KC, KKŽ

Služba ureda župana

Pročitano 248 puta