28.02.2024.

Županijski Zavod za javno zdravstvo obilježio 30 godina uspješnog rada

ZZJZ KKŽ 30 godina 26


Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije danas je obilježio 30 godina rada, a tim povodom u prostorijama Zavoda održana je prigodna svečanost koja je okupila brojne uzvanike, dužnosnike, sadašnje i bivše djelatnike, ravnatelje i predstavnike županijskih ustanova i agencija te prijatelje i partnere ove važne županijske zdravstvene ustanove. Svečanosti su ispred Koprivničko-križevačke  županije prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnice Melita Ivančić, Ana Mušlek i Maja Blažek.

ZZJZ KKŽ 30 godina 5

Prisutnima se uvodno obratila ravnateljica Draženka Vadla koja je na čelu ustanove već 18 godina te je u tom periodu sa suradnicima i uz pomoć osnivača – Koprivničko-križevačke županije gradila uspješnu priču ustanove promicanjem zdravlja te pružanjem preventivne zdravstvene usluge stanovnicima Koprivničko-križevačke županije.

ZZJZ KKŽ 30 godina 10
Zavod je uspješno odgovorio na sve javno-zdravstvene izazove koji su bili pred nama u ovih 30 godina. U tom smo periodu zaključili veliki investicijski ciklus preseljenjem i adaptacijom ove zgrade i prostora u kojima smo već 13 godina.  Svih ovih godina razvijali smo sve naše djelatnosti na dobrobit svih građana naše županije. Prošla godina bila je prva godina nakon pandemije koronavirusa i tada smo počeli s provođenjem novih programa kojima nastojimo još više osvijestiti potrebu prevencija, edukacija i svih ostalih aktivnosti vezanih za zdravstvenu dobrobit stanovništva.  Hvala svim suradnicima, partnerima, a posebno našem osnivaču – Županiji koja nas prati u svim potrebama“, poručila je ravnateljica Vadla.

Čestitku je uputila i pročelnica Melita Ivančić, ujedno i predsjednica Upravnog vijeća Zavoda koja je naglasila požrtvovnost i profesionalnost zaposlenika Zavoda koji su i u vrijeme najveće covid krize pokazali da se uspješno mogu nositi sa svim izazovima.  

ZZJZ KKŽ 30 godina 14

„Bez vašeg predanog rada i angažmana ovi zidovi i prostori zgrade te sva infrastruktura koja je osigurana za rad, ne bi imali nikakvog smisla, jer vi ste stup i nositelj svih aktivnosti u ovoj ustanovi. Zaslužni za sve uspjehe i rezultate i stoga vam od srca čestitam ovu veliku obljetnicu sa željom da i u razdoblju pred vama budete jednako profesionalni i učinkoviti“, kazala je predsjednica Upravnog vijeća Ivančić.

Lijepim željama se priključila i zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž.

ZZJZ KKŽ 30 godina 15

„Hvala vam za sve aktivnosti koje provodite uz preventivne programe i svjesnosti potrebe preventivnih pregleda vezane uz različite bolesti. Čestitam vam rođendan i želim vam još puno aktivnosti i suradnji u budućnosti“, kazala je Ostriž.

Za kraj prisutnima se obratio župan Koren koji je naglasio kako je Zavod uređenjem zgrade stare Interne doživio ekspanziju u prostornom, kadrovskom i organizacijskom obliku te dodao kako ustanova zahvaljujući što djeluje i na tržištu može generirati sredstva  koja ulaže u svoje razvojne projekte.

ZZJZ KKŽ 30 godina 16

„Vi ste uistinu sjajna zvijezda na našem županijskom zdravstvenom nebu na koju smo jako ponosni. Izuzetno dobro funkcionirate i ovo je prilika da zahvalimo svim prijašnjim i sadašnjim djelatnicima koji su doprinijeli što je Zavod danas na ovoj visokoj kvalitativnoj razini. Hvala i ravnateljici koja je svih ovih godina pokazala kako liderski vodi sustav za što smo je uostalom i nagradili županijskim priznanjem te smo razvili jedan odnos koji je prožet poštovanjem. Kada se malo osvrnemo, nevjerojatno je koliko je u zadnjem desetljeću uloženo u zdravstveni sustav,    sigurno više od 15-ak milijuna eura. Osigurali smo sustav zdravstva na visokoj razini  primjerenoj razini koja pruža kvalitetnu skrb našem stanovništvu“, zaključio je župan te čestitao veliku obljetnicu Zavoda.

Na kraju svečanosti dodijeljene su i  zahvalnice i buketi cvijeća zaslužnim zaposlenicama -  Anici Krvar i Zlati Sabolović koje su primile zahvalnice za 30 godina predanog rada u Zavodu, dok su dr. Vlatka Janeš-Poje i dr. Vesna Dulikravić prigodno nagrađene za predan rad na unaprjeđenju i razvoju mikrobiološke djelatnosti. Fotografije bivših ravnatelja Zavoda primili su dr. Maja Toth Mršić, kćerka dr. Drage Totha koji je bio prvi ravnatelj ustanove te  dr. Mladen Brezovec koji je Zavod vodio od 1996. do 2006. godine. Prigodan poklon uručen je i ravnateljici dr. Draženki Vadla koja ustanovu vodi od 2006 godine.

Program su nastupima uveličale polaznice Umjetničke škole Fortunat Pintarić, a svečanost je zaključena slavljeničkim rezanjem torte.

ZZJZ KKŽ 30 godina 42

Služba ureda župana

Pročitano 419 puta