26.02.2024.

U Koprivnici oslikan mural s brojevima žurnih službi sustava civilne zaštite

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Zaštita i spašavanje

IMG 0930


U sklopu aktivnosti koje se provode povodom Dana jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112  te Međunarodnog dana civilne zaštite i Dan civilne zaštite u RH koji se svake godine obilježavaju 01. ožujka, u Koprivnici je oslikan mural s likovnim prikazom brojeva žurnih službi, sastavnica sustava civilne zaštite.

IMG 20240224 WA0005

Oslikavanje murala je organizirano u suradnji Stožera Civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i Službe civilne zaštite Koprivnica te Policijske uprave KCKŽ na zidnoj plohi koju je ustupio HEP ODS d.o.o. Elektra Koprivnica, a za likovni prikaz zaslužni su članovi  kolektiva Graffiti ranč Legrad - Gordan Cvetnić, Dino Cvetinić i Mario Sačer.

IMG 0923

Muralom, koji je oslikan tijekom vikenda, građanima se na vidljiv, vizualno upečatljiv i pristupačan način skreće pozornost na sve važne brojeve koje koriste žurne službe. Finalni produkt kreativnog rada grafitera danas su razgledali i župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Melita Ivančić sa suradnicima te voditelj Službe CZ KC Miroslav Blažotić i direktor HEP ODS d.o.o. Elektra Koprivnica Goran Pakasin, koji su čestitali umjetnicima na likovnom rješenju te naglasili važnost osvješćivanja javnosti o sustavu civilne zaštite i djelatnostima koje službe kontinuirano provode kako bi građani bili što sigurniji i zaštićeniji u svakodnevnom životu.  

IMG 0925 

Služba ureda župana

Pročitano 658 puta