26.02.2024.

Mladi iz nekoliko županija predstavili ideje za održivi razvoj Podravine

Objavljeno u kategorijama: Novosti

MG 6172 resxPodravski radio Hackaton 5


Mladi s područja Koprivničko – križevačke, Varaždinske i Virovitičko podravske županije okupili su se u Đurđevcu na natjecanju u razvoju i predstavljanju idejnih rješenja za održivi razvoj Podravine – SDG HACKATHON koraci do pobjede.

Prisutne je u Domu kulture uvodno pozdravio zamjenik župana Ratimir Ljubić, koji je rekao kako je o Udruzi Suma puno čuo te čestitao organizatorima na ovom okupljanju.

MG 6172 resxPodravski radio Hackaton 10

Mladi imaju puno ideja, ali su samozatajni i jako teško izlaze u javnost. Zato je dobro da iznosite svoj projekte i da učestvujete u javnom životu, a zadaća lokalne i regionalne samouprave je da sluša glas mladih i da pokuša njihove ideje realizirati u stvarnosti“, kazao je zamjenik župana.

Ispred domaćina, Grada Đurđevca, okupljenima se obratio i direktor tvrtke Stari grad d.o.o., Matija Bažulić, a prigodne riječi uputili su i predsjednik Udruge Suma Vladimir Miloš te tajnica Udruge i mentorica Selina Stankir.

Hackathon aktivnost se provodi u sklopu projekt naziva “YOUTH4SDG: Mladi za održivi razvoj Podravine”, financiran sredstvima Europske unije u okviru Programa Impact4Values. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Izvor: podravskiradio.hr, KKŽ

Služba ureda župana

Pročitano 245 puta