20.02.2024.

Županija osigurala 34 tisuće eura za pružanje usluge dnevnog boravka u gradskim udrugama umirovljenika

IMG 0840


U prostorijama Županijske uprave danas su potpisani ugovori o dodjeli financijskih sredstava za pružanje aktivnosti dnevnog boravka s gradskim udrugama umirovljenika. Ugovore su potpisali župan Darko Koren  i predsjednik Udruge Matice umirovljenika Koprivnica Slavko Dedi, predsjednica Udruge umirovljenika i starijih osoba Križevci Katica Vojta te  predsjednik Udruge Matice umirovljenika Grada Đurđevca Tomo Jozek.

IMG 0760

Župan Koren je izrazio zadovoljstvo što će Županija s ukupno 34 tisuće eura podržati aktivnosti dnevnog boravka u gradskim udrugama umirovljenika naglasivši pritom kako se osiguranjem sredstava za ovu uslugu nastoji smanjiti potreba za smještajem izvan vlastite obitelji i pomoći u prevladavanju osjećaja izoliranosti te poboljšati kvaliteta života starijih osoba.

IMG 0778

„Pokazali smo da u kontinuitetu provodimo odgovornu socijalnu politiku na dobrobit naših starijih sugrađana. Podsjećam kako smo nedavno potpisali pet ugovora za financiranje usluge pomoć u kući ukupne vrijednosti 340 tisuća eura, da financiramo rad Doma za starije i nemoćne osobe godišnje s preko 851 tisuću eura decentraliziranih sredstava, uz to s preko 320 tisuća  financiramo smještaj u privatne domove na našem, ali i izvan područja županije, a u tijeku je i natječaj za sufinanciranje programa udruga umirovljenika kojim je predviđeno 30.000 eura.  U pripremi je i projekt Regionalnog centra za palijativnu medicinu i liječenje boli u sklopu Razvojnog sporazuma Sjever, dakle mnogo toga se radi u ovom sektoru, a sve kako bi stvorili još kvalitetnije životne uvjete i veću sigurnost za naše starije sugrađane“, kazao je župan Koren te zahvalio predstavnicima udruga i Savjetu za osobe starije životne dobi KKŽ na kvalitetnoj suradnji.

IMG 0793

Predsjednik Savjeta Željko Pintar zahvalio je Županiji na velikoj potpori te naglasio  kako će i ovaj program, uz sve postojeće, donijeti velike blagodati u životu starijih i nemoćnih koji često pritisnuti raznim životnim poteškoćama radost pronalaze u zajedničkim druženjima.

IMG 0817

 

Riječi zahvale su uputili i predsjednici udruga umirovljenika koji su istaknuli kako su dnevni boravci drugi, a često i jedini dom za brojne umirovljenike.

IMG 0823

Zbog te usluge brojni korisnici odgađaju odlazak u domove za starije i ostaju duže na svojem pragu, a bez velike financijske pomoći Županije koja „život znači“ za funkcioniranje, to nikako ne bi bilo moguće, naglasili su predstavnici udruga te zahvalili Županijskoj upravi na razumijevaju i prepoznavanju potreba starijih osoba.

IMG 0830

Nakon prigodnih riječi uslijedilo je potpisivanje ugovora, a svečanosti su prisustvovali i zamjenik župana Ratimira Ljubić, pročelnica Ana Mušlek sa suradnicom Barbarom Domović te Višnja Barušić iz križevačke Udruge umirovljenika i starijih osoba.

Služba ureda župana   

Pročitano 341 puta