24.01.2024.

U tijeku škola plivanja za neplivače županijskih osnovnih škola

20240124 091122


Na gradskim bazenima „Cerine“ u Koprivnici u tijeku je škola plivanja koja je ove godine okupila 897 učenika trećih i četvrtih razreda osnovnih  škola kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija. Obuka školaraca neplivača sufinancira se sredstvima Koprivničko-križevačke županije pri čemu je za školsku godinu 2023./2024.  izdvojeno 28.704 eura izvornih sredstava iz Županijskog proračuna,  a već dugi niz godina projekt se provodi u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga grada Koprivnice.

IMG 9974

Danas su svoje plivačke vještine pod vodstvom trenera usavršavali učenici trećih i četvrtih razreda OŠ Mihovila Pavleka Miškine iz Đelekovca, a kako napreduju provjerili su zamjenik župana Ratimir Ljubić i ravnateljica škole Sonja Vuljak te predstavnici bazena Cerine. 

Zamjenik Ljubić je izrazio zadovoljstvo što će školarci zahvaljujući programu Županije poboljšati svoje plivačke tehnike te naglasio kako je važno od najranije dobi poticati razvoj zdravih navika kod učenika.

IMG 9980

Dodajmo kako je Koprivničko-križevačka županija jedna od rijetkih u Republici Hrvatskoj koja sufinancira ovakav projekt, pri čemu se prvenstveno potiču zdrave sportske navike već u ranoj dobi učenika. Uspješno se provodi dugi niz godina i njime se potiču izvannastavne aktivnosti i razvoj motoričkih vještina kod učenika. Školu plivanja vode licencirani stručnjaci, a projekt je zaokružen i organiziranim prijevozom učenika.

Služba ureda župana

Pročitano 493 puta