19.01.2024.

Kreće se u projekt revitalizacije dvorca Inkey – Županiji dodijeljeno 10 milijuna eura bespovratnih sredstava

VRH 6622 01


Svečanim uručenjem Odluke o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt revitalizacije dvorca Inkey, koju su danas u Koprivnici županu Darku Korenu uručili predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, označena je nova faza u realizaciji važnog turističkog projekta za Koprivničko-križevačku županiju vrijednog  gotovo 13 milijuna eura.     

Riječ je o jednom od šest razvojnih projekata definiranih u Razvojnom sporazumu za Sjever Hrvatske prijavljenom na javni poziv za sufinanciranje iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. kojem su nakon evaluacije i administrativnih provjera dodijeljena bespovratna sredstava u iznosu od čak 10.093.877,55 eura. 

Odluka o dodjeli bespovratnih sredstava pomoći će ne samo u realizaciji projekta i zaštiti kulturnog dobra već i dodatnom razvoju turističke ponude na području Koprivničko-križevačke županije, a značaj ovakve financijske potpore još je i veći s obzirom na to da je revitalizacija dvorca Inkey jedan od ukupno tri prihvaćena projekta iz tog sektora na razini cijele države.

IMG 9748

Uz projekt rekonstrukcije dvorca Inkey, predsjednik Vlade i ministrica turizma i sporta odluke o financiranju su uručili i - Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Stubičke toplice  za projekt „Gradnja bazena i hotela Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice“ te Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice za projekt „Unaprjeđenje kvalitete smještaja i sadržaja hotela Minerva Varaždinske Toplice“, dok je Obavijest da se projekt nalazi na prioritetnoj listi za financiranje uručen Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Daruvarske Toplice za projekt „Unaprjeđenje ponude lječilišnog i wellness turizma Daruvarskih toplica kroz razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti“.

VRH 6594 02

U sklopu svečanosti uručeni su i ugovori sufinancirani iz Europskog socijalnog fonda plus u okviru Poziva „Zaželi – prevencija institucionalizacije“. Ugovore je u nazočnosti predsjednika Vlade uručio državni tajnik Ministarstva rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Ivan Vidiš  Gradu Đurđevac za projekt „Snaga pomoći 4“; Gradu Garešnica za projekt „Nikad nije kasno“; Gradu Mursko Središće za projekt „Zaželi – pomoć je tu“ te Udruzi Ivana Perkovca za projekt „Očuvanje kajkavske ikavice i očuvanje zavičajne kulturne baštine“.

Nakon svečanosti uručenja program posjete predsjednika Vlade Koprivničko-križevačkoj županiji nastavlja se sastankom sa županima pet sjeverozapadnih hrvatskih županija uključenih u Razvojni sporazum za Sjever Hrvatske.

Izvor fotografija: KKŽ; VladaRH

Služba ureda župana

Pročitano 619 puta