27.12.2023.

Skupština Turističke zajednice KKŽ usvojila Programa rada za 2024. godinu

IMG 9152


Nakon što je prošlog tjedan održana sjednica Turističkog vijeća KKŽ danas je u prostorijama Županijske uprave održana 13. sjednica Skupštine Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije koju je vodio župan Darko Koren, ujedno i predsjednik ZT KKŽ.

Članovi Skupštine jednoglasno su usvojili izmjene i dopune Programa rada Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije za 2023. godinu te Programa rada TZ KKŽ za 2024. godinu. Kako je pojasnila pomoćnica direktora TZ KKŽ Kristina Sočev, rezultati u turističkom sektoru su sve bolji, a posebno veseli što Podravina i Prigorje postaju destinacije u kojoj se produljuje boravak na gotovo tri dana što prije nije bio slučaj.

IMG 9150

Zaslugu za dobre rezultate uvelike imaju i potpore koje TZ KKŽ daje privatnim iznajmljivačima za otvaranje novih smještajnih kapaciteta, a u tome Županijska TZ prednjači i na razini države kao jedina regionalna TZ koja daje takve potpore. „Zahvaljujući potporama otvoreno je 20 novih objekata na našem području, a sve to generira i bolje rezultate u broju dolazaka i noćenja. U usporedbi s prošlom godinom, ove smo godine ostvarili dvije tisuće dolazaka i 14 tisuća noćenja više. Ukupno je kroz godinu područje naše županije prema sustavu eVisitor posjetilo 21.722 gostiju te je ostvareno 57.768 noćenja“, pojasnila je Sočev te dodala kako se trenutno radi i na rješavanju pitanja problema registracija klijeti u smještajne kapacitete kroz Radnu skupinu koju je na Izvršnom odboru HZŽ-a inicirao župan Darko Koren.

IMG 9149

Župan je izrazio zadovoljstvo što turistički pokazatelji na kraju godine bude optimizam za naredno razdoblje.

„Činjenica je da se naše područje po turističkoj razvijenosti ne može mjeriti s morskim dijelovima države, no i mi imamo svoje adute, prirodne ljepote, eno-gastro ponudu i kulturnu baštinu koja očigledno privlači sve veći broj turista. Kroz potpore nastojimo pomoći koliko možemo u našim okvirima, vidljivo je to i kroz potpore smještajnim kapacitetima, uvjeren sam da će brojke kroz iduću godinu biti i bolje. Svi znamo koliko turizam znači za promociju prostora te ulogu koju ima u gospodarstvu, činjenica je da kontinentalni turizam ima velik potencijal i tu priliku treba iskoristiti“, poručio je župan na kraju sjednice zahvalivši svima koji doprinose svojim trudom i angažmanom na širenju turističke ponude i vidljivosti Koprivničko-križevačke županije.

IMG 9156

Služba ureda župana      

  

Pročitano 615 puta