03.12.2023.

U Galeriji Stepinac otvorena izložba umjetničkih djela Marijana Štimca

Izložba Marijan Štimac 4


U prostorijama Galerije Stepinac u Koprivnici,  jučer je otvorena izložba slika likovnog umjetnika  i županijskog pročelnika Marijana Štimca koji se javnosti predstavio sa četrdesetak umjetničkih djela, svojevrsnim presjekom dugogodišnjeg likovnog stvaralaštva . Svečanom otvorenju izložbe pod nazivom „Sve što trebamo je ljubav“  prisustvovali su i župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić,  županijski pročelnici te brojni prijatelji, umjetnici i drugi uzvanici.  

Izložba Marijan Štimac 31

Uvodnim riječima uime domaćina prisutnima se obratio vlč. Davor Šumandl, župnik Župe bl. Alojzija Stepinca koji je istaknuo kako je izložba svojom porukom došla u najbolje vrijeme godine koje nas poziva da ususret Kristovom rođenju dobro promislimo o davanju sebe i svoje ljubavi za bližnje.

O slikarstvu i umjetničkom stvaralaštvu Marijana Štimca govorio je Zdravko Šabarić, slikar i likovni kritičar, ujedno i pisac predgovora kataloga. Naglasio je Štimčevu predanost svim oblicima umjetnosti, širinu interesa te duboko promišljanje tematika koje su vješto transferirane u semantici likovnih kompozicija radova pri čemu se u mnogim djelima zrcali aktualnost vremena u kojem živimo.

Uzvanicima se obratio i autor koji je uputio zahvalu svima koji su podržali njegov rad tijekom svih godina stvaranja te je tom prilikom vlč. Šumandlu na poklon uručio i sliku koja će krasiti fundus Galerije Stepinac.

Izložba Marijan Štimac 12

Izložbu je svečano otvorio župan Koren koji je uz čestitke istaknuo  svestranost koja krasi Marijana Štimca izrazivši zadovoljstvo što su likovni radovi izloženi u prostoru Galerije Stepinac kao mjestu u kojem se spajaju vjera i kultura, dva vrlo važna elementa za duhovni rast svakog čovjeka. Štimac je i svojim umjetničkim duhom, naglasio je župan, potaknuo mnoge na složenije promišljanje stvarnosti te mu poželio da u svojem đurđevačkom atelijeru stvori još mnoga djela.

Izložba Marijan Štimac 13

Program u Galeriji Stepinac  je vodio Krešimir Blažek, a svečanost ove večeri kulture je pjesmom upotpunio zbor Stepinčeve mladeži koji je za uzvanike izveo nekoliko duhovnih skladbi.

Izložba Marijan Štimac 17

Služba ureda župana

  

Pročitano 948 puta