01.12.2023.

U Koprivničko-križevačku županiju stigle tri nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske

IMG 20231201 WA0027


U prostorima Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije jučer je održana svečanost dodjele nacionalnih nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“  koju je organizirala Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ uz podršku Osječko-baranjske županije te Turističke zajednice OBŽ.

I ove godine u Koprivničko-križevačku županiju su stigle tri vrijedne nagrade i to: ZLATNA POVELJA u kategoriji „MODERNA (RURALNA) DOMAĆINSTVA“ koju je osvojila KUĆA ZA ODMOR JAPIN BREG;  BRONČANA POVELJA u kategoriji „MODERNA (RURALNA) DOMAĆINSTVA“ koju je dobila HOLIDAY HOUSE VED, dok je POSEBNO PRIZNANJE u kategoriji „PROJEKTI/NOSITELJI ZAŠTIĆENIH I MARKETINŠKIH OZNAKA“ osvojio OPG MARIJAN HRŽENJAK.

Podršku nagrađenima na svečanosti su pružili župan Darko Koren i pomoćnica direktora TZ Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev te direktor TZ Grada Đurđevca Mario Fuček.

IMG 20231201 WA0009

Župan Koren nagrađenima je čestitao na prestižnim priznanjima kojima je potvrđeno da Koprivničko-križevačka županija sve više koristi svoje turističke potencijale što pokazuje i povećanje broja dolazaka i noćenja na našem području. Uz zahvalu na svemu što čine u promociji županijskog turizma, dodao je kako će Županija zajedno sa TZ KKŽ i dalje biti snažna podrška u poticanju i razvoju kontinentalnog turizma kroz potpore i programe koje se provode već dugi niz godina.

IMG 20231201 WA0033

Prigodnim riječima uzvanicima su se obratili i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić, predsjednica Hrvatske udruge za ruralni razvoj "Klub članova Selo" Dijana Katica, državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova Domagoj Mikulić i državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Tonči Glavina.

IMG 20231201 WA0031

Šampionsku titulu "Veliki zlatni suncokret" dobili su, u kategoriji "Ruralno-turistički projekti" Centar za posjetitelje Dvorac Janković iz Suhopolja, u kategoriji vinskog turizma Vinarija "Bokšinac" iz Novalje, te u kategoriji "Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru" Javna ustanova Nacionalni park Mljet.

IMG 20231201 WA0029

Dodajmo kako je dodijeljeno više od 80 nagrada u osam kategorija, za koje je kandidirano 197 projekata iz Hrvatske, BiH te Srbije, a još 10 kandidata prijavilo se za posebnu nagradu "Eduard Kušen".

Služba ureda župana

Pročitano 739 puta