25.11.2023.

Održana 21. Gruntovčanijada v Sigecu, glumačka postava iznova oduševila publiku

Objavljeno u kategorijama: Novosti

IB Gruntovcani 25112023 52


Večeras je u prostorijama Društvenog doma u Sigecu u organizaciji udruge Sigečko srce održana 21. „Gruntovčanijada v Sigecu“. Tradicionalno druženje svojim su nastupima uveselili likovi iz kultne televizijske igrane serije Gruntovčani redatelja Kreše Golika i scenarista Mladena Kerstnera. Gruntovčani su snimani na lokacijama u naselju Sigetec, a podršku očuvanju tradicijskog bogatstva uz brojne mještane pružili su i župan Darko Koren, načelnik Općine Peteranec Ivan Derdić te pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev.

IB Gruntovcani 25112023 54

Župan Koren je u prigodnom govoru čestitao svima koji čuvaju sjećanje na vrhunsko dramsko ostvarenje koje je postalo općim kulturnim dobrom na ponos Županije i cijele države te zahvalio članovima KUD-a Gruntovec i Udruge Sigečko srce na angažmanu i sjajnoj glumi koja, iako je riječ o amaterskoj družini, svake godine postaje sve bolja i bolja.  Predsjednica Udruge Milica Lukačinec je zahvalila na podršci i naglasila kako su autentičnost i humor Gruntovčana te poruke glumačkog ansambla svevremene.

IB Gruntovcani 25112023 50

Podsjetimo kako je i legendarni Martin Sagner koji je utjelovio lik Andrije Katalenića Dudeka za života bio član Udruge i davao je veliku podršku glumcima amaterima iz KUD-a Gruntovec.

Izvor fotografija: epodravina.hr

Služba ureda župana

Pročitano 969 puta