24.11.2023.

Župan u Varaždinu prisustvovao polaganju kamena temeljca Centralnog operacijskog bloka Opće bolnice i otvorenju Centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija

Objavljeno u kategorijama: Novosti

VRH 2731 01


Župan Darko Koren danas je u Varaždinu prisustvovao svečanom polaganju kamena temeljca za izgradnju Centralnog operacijskog bloka Opće bolnice Varaždin te otvorenju Centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija u sklopu Medicinske škole Varaždin. Svečanosti je prisustvovao predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sa ministrima koji je uz domaćina, varaždinskog župana Anđelka Stričaka, simbolično otvorio radove projekta vrijednog  45,7 milijuna eura koji je većinski (43 milijuna eura) bespovratnih sredstava Europske unije iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Novi objekt će biti bruto površine 11.700 četvornih metara, a kako je istaknuo Damir Poljak, ravnatelj Opće bolnice Varaždin, Centar će biti suvremeno opremljen pri čemu je procijenjena vrijednost nabave medicinske i ostale opreme 18,3 milijuna eura.

VRH 2751

Prigodnim riječima su se obratili i župan Stričak koji je uz zahvalu na podršci kazao kako je cilj ostvarenih i budućih projekata  zdravstvenih ustanova staviti pacijenta u fokus zbivanja i pružiti najveću moguću medicinsku skrb. Predsjednik Vlade Plenković je  naglasio kako ovaj projekt predstavlja značajno ulaganje u zdravstvo na području Varaždinske županije,  te podsjetio je početkom godine otvoren i hitni bolnički prijem, a prije nekoliko mjeseci u Varaždinskim Toplicama i nacionalni rehabilitacijski centar.

IMG 12f16450bfe4f1e5565ec4bcf81af069 V

Nakon polaganja kamena temeljca upriličeno je i svečano otvorenje Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija. Realizacijom dvaju EU projekata ukupne vrijednosti 13,3 milijuna eura Medicinska škola Varaždin postaje jedno od najmodernijih središta za obrazovanje mladih i odraslih u području zdravstva Hrvatskoj.

VRH 2969 01

Izvor fotografija: Damir Galić/Vlada RH; varaždinske vijesti

Služba ureda župana

Pročitano 689 puta