21.11.2023.

Održana edukacija o primjeni odredbi Zakona o sprječavanju sukoba interesa

Objavljeno u kategorijama: Novosti

Povjerenstvo 5


U prostorijama HGK Županijske komore Koprivnica danas je u organizaciji Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa i Koprivničko-križevačke županije održana edukacija obveznika u pitanjima primjene Zakona o sprječavanju sukoba interesa koji je na snagu stupio 2021. godine. Edukacija, kojoj su ispred Županijske uprave prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnice Melita Ivančić i Ljubica Belobrk Flamaceta, namijenjena je predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave, predstavnicima trgovačkih društava u kojima JLRS imaju većinski udio, ravnateljima – javnih ustanova, ustanova u zdravstvu, županijskih zavoda i regionalnih agencija.

Povjerenstvo 10

Edukacija Povjerenstva se u Koprivnici održava drugu godinu zaredom, što je pohvalio i župan Koren u uvodnom govoru u kojem je istaknuo važnost preventivnih i edukacijskih aktivnosti  koje imaju veliku ulogu u sprječavanju potencijalnih sukoba interesa.

Povjerenstvo 2

„Drago nam je što smo sudjelovali u organizaciji ove edukacije jer smatramo kako je važno  uspostaviti konstruktivni dijalog te razmijeniti iskustva i prijedloge čelnika i dužnosnika za unaprjeđenje sustava sprječavanja sukoba interesa. Edukacija obveznika je važna kako bi se otklonile mogućnosti potencijalnih nenamjernih propusta, vjerujem da nas sve vodi isti motiv, a to je još veća transparentnost u radu“, poručio je župan.

Zahvalu Županiji na pomoći u organizaciji izrazila je i predsjednica Povjerenstva Aleksandra Jozić Ileković koja je istaknula da je Zakon uspostavio novi krug obveznika te da su edukacije ovog tipa interaktivni alat u kojem svi dionici mogu iznijeti svoja zapažanja na temelju kojih se sustav može i dodatno unaprijediti.Povjerenstvo 11

Nakon uvodnih govora članovi Povjerenstva su prisutne pobliže upoznali s odredbama Zakona te primjerima iz prakse, a sudionici su u konstruktivnoj raspravi razmijenili svoja iskustva.

Služba ureda župana

Pročitano 532 puta