04.11.2023.

Udruga geodeta Koprivničko-križevačke županije obilježila 30. godina rada

Objavljeno u kategorijama: Novosti

Image00024 2


Udruga geodeta Koprivničko-križevačke županije,  strukovno udruženje inženjera i tehničara geodezije, znanstvenih, upravnih i drugih djelatnika koji se bave geodetskim poslovima u petak, 3. studenog je obilježila 30. obljetnicu neprekinutog postojanja i rada Udruge. Svečanosti koja je održana u općini Drnje je uime Koprivničko-križevačke županije prisustvovao župan Darko Koren, a nazočili su i načelnik Općine Gola Stjepan Milinković, načelnik Općine Drnje Petar Dombaj i zamjenica glavnog ravnatelja Državne geodetske uprave Maja Pupačić.

Predsjednica Udruge Mirjana Zovko je kazala kako Udruga geodeta Koprivničko-križevačke županije trenutno okuplja 80-tak članova koji redovito sudjeluju na stručnim savjetovanjima i edukacijama te zahvalila uzvanicima na dobroj međusobnoj komunikaciji unutar djelatnosti struke i ostalih čimbenika u poslovnim procesima koji doprinose gospodarskom razvoju lokalne zajednice.

Image00016 2

Župan i načelnici su uputili čestitku naglasivši važnost stručne geodetske podrške u ostvarivanju projekata, posebice u ovom razdoblju koje je obilježeno velikim investicijama na prostoru naše županije.

U sklopu svečanosti dodijeljena su i javna priznanja kojima je Udruga zahvalila svima koji su pomogli dosadašnjem radu Udruge, bilo svojim osobnim angažmanom ili financijskom podrškom. Povelje zahvalnosti su dobili  dosadašnji predsjednici: Josip Dujmović, Ivan Mičurin te posthumno Ana Ivančević i Josip Okroša. Povelju je za uspješan rad dobila i Jelena Unger, pročelnica Područnog ureda za katastar Koprivnica.

Dodajmo kako se djelatnosti Udruge odnose na povezivanje i poticanje suradnje djelatnika geodetske struke, promidžba geodetske struke i znanosti u svim oblicima društvenog, gospodarskog i kulturnog života, poticanje stvaralaštva i primjena suvremenih stručnih dostignuća u praktičnom i znanstvenom radu, izdavanje stručnih radova vezanih uz geodetsku struku.

Izvor fotografija: epodravina.hr

Služba ureda župana  

Pročitano 501 puta