24.10.2023.

Održana 3. sjednica Organizacijskog odbora 25. Obrtničkog i gospodarskog sajma

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Gospodarstvo i komunalna djelatnost

img 9202


U Maloj gradskoj vijećnici Grada Križevaca održana je 3. sjednica Organizacijskog odbora Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije na kojoj je definiran program Sajma. Sjednicu je otvorio župan Darko Koren istaknuvši zadovoljstvo što organizacija ove tradicionalne gospodarske manifestacije ide sukladno planu. Uime suorganizatora, Grada Križevaca, okupljene članove Organizacijskog odbora pozdravio je gradonačelnik Mario Rajn.

O programu je govorio direktor sajma Božo Barać, napomenuvši kako će prvi dan Sajma započeti posjetom učenika osnovnih škola i prezentacijom obrtničkih zanimanja. Uslijedit će panel rasprava na temu brendiranja regionalnog turizma, a u 11 sati na rasporedu je svečano otvorenje Sajma u sportskoj dvorani Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga. Prvi dan sajma završit će tradicionalnim Martinjem po Križevačkim štatutima koje će se ove godine održati u restoranu Vojarna.

img 9206

Drugi dan sajma započet će organiziranim posjetom sajmu obrtnika iz drugih županija kao i nastupom djece iz križevačkih dječjih vrtića. Neizostavan dio subote bit će Revija frizura i modna revija koja će se održati u 19,00 sati u sportskoj dvorani Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga.

Posljednji dan započet će 49. Međugradskom i 32. Međužupanijskom izložbom malih životinja koja je već tradicionalni dio ovog Sajma, a obzirom na ovogodišnju temu „Razvoj ruralnog turizma u Koprivničko-križevačkoj županiji“, održat će se i panel rasprava na temu vinskih klijeti, uz predstavljanje Okusa Podravine i Prigorja.

img 9210

Kao i svake godine, proglasit će se najatraktivniji izložbeni prostor dok će svi posjetitelji kupnjom ulaznice sudjelovati u nagradnoj igri koja se održava pod pokroviteljstvom Mima namještaja.Sajam će obogatiti i atraktivna izložba najboljih fotografija hrvatskih županija koje su pristigle na natječaj Hrvatske zajednice županija pod nazivom „Volim svoju županiju 2023.“.

Podsjetimo, 25. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije održat će se od 10. do 12. studenog u organizaciji Koprivničko-križevačke županije te suorganizaciji Grada Križevaca, Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica, Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, Udruženja obrtnika Križevci, PORA Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije, Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije i Turističke zajednice Grada Križevaca.

Služba ureda župana

Izvor: Grad Križevci

Pročitano 538 puta