21.10.2023.

Društvo žena Kamengrad proslavilo 40. obljetnicu i 20 godina održavanja manifestacije Dani jabuka u Starigradu

Objavljeno u kategorijama: Novosti

IMG 3165


U prostorijama Društvenog doma u Starigradu, u organizaciji Društva žena Kamengrad održana je tradicionalna manifestacija „Dani jabuka“ kojoj je prisustvovao i župan Darko Koren.

IMG 3125

Članice Društva izložile su brojna jela i slastice od jabuka, a tijekom svečanosti priredile su i prikaz izrade štrukla na „starinski“način.

IMG 3200

Župan im je čestitao na ovim važnim obljetnicama te zahvalio što doprinose razvoju društvenog života u lokalnoj zajednici, dodavši kako su udruge žena bogatstvo naše županije. Ujedno je kazao kako će Županija i nadalje biti na raspolaganju za podršku njihovim aktivnostima te otvorio manifestaciju Dani jabuka u Starigradu.

Prigodnim se riječima podrške Udruzi i čestitkama za obljetnice obratio i saborski zastupnik te gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

IMG 3187

Dugogodišnja predsjednica Društva žena Kamengrad Đurđica Lazar istaknula je važnost održavanja ove tradicije koja povezuje ljude kroz rad i druženje. Dodala je kako je tijekom ova četiri desetljeća bilo mnogo vrijednog rada u brojnim humanitarnim akcijama, manifestacijama i ostalim aktivnostima. Povodom 40. obljetnice planiraju predstavljanje knjige o djelovanju svog Društva, a iznimno su ponosni i na manifestaciju Dani jabuka, kroz koju su posvećeni očuvanju starinskih sorti ovog voća. Predsjednica je pohvalila svoje članice na predanom radu te je zahvalila svima koji su doprinijeli radu Društva, a zahvalnicu je uručila i županu Korenu.

IMG 3124

Služba ureda župana


Pročitano 1018 puta