15.10.2023.

DVD Batinske dobilo novi vatrogasni kombi

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Zaštita i spašavanje

Image00037 9


Dobrovoljno vatrogasno društvo Batinske dobilo je novo vatrogasno kombi vozilo čiju je kupnju najvećim dijelom financirala Općina Kalinovac, a dio sredstava osigurala je županijska Vatrogasna zajednica. Svečanoj primopredaji vozila danas su prisustvovali zamjneik župana Ratimir Ljubić, načelnik Općine Kalinovac i saborski zastupnik Darko Sobota, županijska pročelnica Melita Ivančić te predsjednik VZ KKŽ Darko Palaš.

Ključeve novog kombi vozila predsjednik kalinovačke Vatrogasne zajednice Mariju Birušu uručio je općinski načelnik Sobota, a vozilo je blagoslovio kalinovački župnik Ivica Gladoić.

Image00007 19

„Dobrovoljno vatrogasno društvo Batinske okuplja brojnu djecu pa možemo reći da je ovo nastavak općinske glavne strategije ulaganja u najmlađe i mlade“, kazao je načelnik Sobota uz zahvalu Županiji i Vatrogasnoj zajednici KKŽ na financijskoj pomoći u nabavci vozila.

Prigodnim riječima obratili su se i zamjenik župana Ljubić koji je istaknuo važnost očuvanja vatrogastva u općinama te potrebu da se mlade zainteresira za vatrogastvo koje je uz humano djelovanje i stup sigurnosti te pokretač brojnih aktivnosti u zajednici. Riječi zahvale su uputili i predsjednici Palaš i Biruš koji su naglasili sinergiju vatrogasne zajednice s regionalnom i lokalnom samoupravom čime se osiguravaju adekvatna sredstva za rad vatrogasaca.     

Image00021 13

U sklopu svečanosti je održana i vatrogasna vježba u kojoj su sudjelovali vatrogasci iz Batinski, Kalinovca, Podravskih Sesveta, Novog Virja i Sirove Katalene.

Image00026 11

Izvor: epodravina.hr

Služba ureda župana

Pročitano 856 puta