12.10.2023.

Učenici COOR Podravsko sunce posjetili Službu civilne zaštite Koprivnica

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Zaštita i spašavanje

20231012 100631


Uoči Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa koji se obilježava u petak 13. listopada, učenici koprivničke škole COOR Podravsko sunce danas su posjetili Službu civilne zaštite Koprivnica gdje su ih  dočekali zamjenik župana, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite KKŽ Ratimir Ljubić, pročelnica Melita Ivančić te voditelj Službe CZ KC Miroslav Blažotić sa suradnicima.

20231012 100511

Učenici su doznali na koji način djeluje sustav civilne zaštite, istaknuti su primjeri dobre prakse te su objašnjeni postupci intervencija Službe CZ u realnom vremenu pa su tako školarci iz prve ruke mogli vidjeti kako funkcionira komunikacijski centar koji prima pozive građana. Načelnik Ljubić se osvrnuo i na aktivnosti za vrijeme elementarne nepogode poplava koje su krajem srpnja pogodile našu županiju te istaknuo kako su sve sastavnice sustava pokazale izvrsnu koordiniranost i uvježbanost prilikom te krizne situacije.    

20231012 100710

Inicijativu za obilježavanje Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa dala je Opća skupština Ujedinjenih naroda 1989. godine, a važnost je s godinama rasla kako zbog sve većih žrtava i šteta od katastrofa, tako i zbog podizanja svijesti o odgovornosti ljudi za katastrofe.

Obilježavanje Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa će se nastaviti i sutra u COOR Podravsko sunce gdje će se predstaviti sastavnice sustava civilne zaštite, a uz druženje i igre će biti upriličena i izložba te radionica izrada plakata koji će biti izloženi u prostoru škole.

Služba ureda župana

Pročitano 796 puta