07.10.2023.

Župan otvorio 11. likovnu radionicu „Peski-Art 2023. Đurđevac“

Objavljeno u kategorijama: Novosti

IMG 1740


U prostorijama Doma Mladen Markač župan Darko Koren svečano je otvorio 11. likovnu radionicu „Peski-Art 2023. Đurđevac“, a događanju su prisustvovali i gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, uz domaćina, predsjednika Udruge Peski-Art Đurđevac Franju Mihočka.

IMG 1708

Ovom likovnom radionicom obilježavaju se značajni datumi novije hrvatske povijesti, posebno datum oslobađajuće presude za hrvatske generale u Haagu, a sve u čast rođenog Đurđevčana i heroja Domovinskog rata, generala Mladena Markača.

IMG 1697

Radionicu je svečano otvorio župan koji je organizatorima i umjetnicima čestitao 11 godina djelovanja te istaknuo važnost čuvanja sjećanja na važne događaje iz naše povijesti, uz vrijednost stvaranja umjetničkih djela na koloniji. Okupljenima je poručio kako se Hrvatska gradi kroz kulturu.

IMG 1739

Prisutnima su se obratili i predsjednik Mihočka, gradonačelnik Janči, predsjednik Mjesnog odbora Stjepan Stanišić i voditelj radionice Franjo Horvat. I ovaj su se put odazvali brojni likovni stvaratelji, njih čak 50, iz ukupno 10 županija.

Spomenimo i kako je radionica održana pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja RH te Koprivničko-križevačke županije i Grada Đurđevca. Slike nastale na radionici daruju se ustanovama ili gradovima koji posebno cijene doprinos hrvatskih branitelja, a ove će godine likovni radovi biti darovani Gradu Sinju, odnosno Veteranskom centru Podružnici Sinj.

Služba ureda župana


Pročitano 551 puta