06.10.2023.

Potpisan ugovor o financiranju projekta Prilika za sve 6

Prilika za sve logo page 0001


Koprivničko-križevačkoj županiji prihvaćen je projekt Prilika za sve 6. Radi se o projektu kojem je svrha pružanje stručne podrške učenicima s teškoćama u razvoju za ravnopravno uključivanje u rad i obrazovni sustav u osnovnim i srednjim školama na području Koprivničko-križevačke županije, kojima je ista osnivač.

Ugovor o financiranju projekta je potpisan početkom ovog mjeseca čime je realizacija projektnih aktivnosti sredstvima Europskog socijalnog fonda i formalno potvrđena. Projektom su prihvaćene projektne aktivnosti u razdoblju od kolovoza 2023. do kolovoza 2024.

Projektom je osigurano sufinanciranje rada 54 pomoćnika u nastavi za 59 učenika u 17 škola, koje imaju ulogu projektnih partnera. Ukupna vrijednost projekta iznosi 384.069,60 €, od kojih 95% osigurava EU. Dodijeljena sredstva neće biti dostatna za provedbu svih aktivnosti projekta, te će Županija osigurati dodatna sredstva iz izvornih prihoda za sufinanciranje dijela materijalnih prava zaposlenih PUN. 

Zapošljavanje pomoćnika u nastavi započelo je s početkom školske godine, a za postupak selekcije i zapošljavanja kandidata zadužene su same škole. Uvjet za zapošljavanje pomoćnika u nastavi je četverogodišnja srednja stručna sprema i potvrda o završenoj edukaciji za poslove PUN, u skladu s Pravilnikom o pomoćnicima u nastavi i stručnim komunikacijskim posrednicima.

Poslovi PUN su pomoć učeniku u komunikaciji i socijalnoj uključenosti, kretanju, uzimanju hrane i pića, obavljanju higijenskih potreba, obavljanju školskih aktivnosti i zadataka, kao i suradnja s nastavnicima i vršnjacima učenika u razredu, itd.

Koprivničko-križevačka županija kao korisnik projekte uključivanja pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama sufinancirane sredstvima Europskog socijalnog fonda uspješno provodi od 2015. godine. Ukupna vrijednost tih ranije provedenih projekata (Prilika za sve 1-5) iznosi 2.558.567,60 €.

Služba ureda župana

ESF logo page 0001

Pročitano 539 puta