04.10.2023.

Svečano dodijeljena priznanja HGK „Zlatna kuna“ za uspjehe u gospodarstvu Koprivničko-križevačke županije

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Gospodarstvo i komunalna djelatnost

IMG 1633


U Koprivnici je danas održana svečana sjednica Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica na kojoj su dodijeljena priznanja HGK „Zlatna kuna“ za postignute uspjehe u gospodarstvu Koprivničko-križevačke županije u 2022. godini. Svečanosti su prisustvovali i župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i županijski pročelnici Melita Ivančić i Marijan Štimac.

Predsjednik HGK ŽK Koprivnica Krunoslav Vitelj uvodno se obratio, istaknuvši kako na području županije trenutno posluje 2.101 gospodarski subjekt te je naglasio otpornost županijskog gospodarstva unatoč brojnim izazovima. Čestitao je nagrađenim poduzetnicima na sjajnim rezultatima, istaknuvši partnerski odnos s lokalnom zajednicom.

IMG 1577

Predsjednik Povjerenstva koje je odabralo ovogodišnje laureate, Daniel Unger zatim je pročitao obrazloženja odabira i ukratko predstavio trgovačka društva. U kategoriji malih trgovačkih društava nagradu je dobila tvrtka BAŠIĆI d.o.o. iz Štaglinca, u kategoriji srednjih trgovačkih društava tvrtka GRAFIČAR tvornica vreća i tiskarnica d.o.o. iz Borovljana, a u kategoriji velikih trgovačkih društava tvrtka Belupo d.d. iz Koprivnice.

Župan je nagrađenim uputio čestitke na ovim hvalevrijednim priznanjima koja se dodjeljuju već niz godina, istaknuvši ulogu Županije u podršci razvoju županijskog gospodarstva.

IMG 1588

quote desni 3Iako smo malo područje, svima nam je cilj da novih tvrtki i gospodarstvenika bude što više, a u tome ima ulogu cijela društvena zajednica. U nekim stvarima ne možemo utjecati na gospodarske tokove, ali Županija može dati svoj doprinos kroz određene mjere kojima podupire gospodarstvo, prvenstveno malo i srednje. Uvijek nas raduje povećanje broja obrta i trgovačkih društava, kao i njihovi vidljivo bolji rezultati u odnosu na prijašnja razdoblja, a sve u kontekstu otežanih vremena opterećenih brojnim krizama. Ovo je i prilika da se zahvalim svima vama gospodarstvenicima na vašim pojačanim naporima da prevladate te prepreke i ostvarite sjajne rezultate. Još jedan naš doprinos razvoju gospodarstva je kroz razvoj infrastrukture, prije svega prometne, a na tom planu se mnogo radi. Drugi segment je ulaganje u obrazovanje, gdje smo ostvarili velik iskorak, a dovoljno je samo spomenuti otvorenje Centra kompetentnosti koji će donijeti novu paradigmu strukovnog obrazovanja i stvoriti adekvatne kadrove spremne za tržište rada. Vjerujem da smo na dobro putu, ali uvijek ima mjesta za napredak. Drago mi je što smo se danas okupili, čestitam svima na poslovnim rezultatima i neka oni budu motivacija za daljnji rad“, poručio je župan.

IMG 1582

Čestitkama se pridružila i zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Osriž koja je spomenula potpore Grada te također čestitala dobitnicima.

IMG 1625

Nakon uvodnih govora uručene su i nagrade najuspješnijim tvrtkama, a uime nagrađenih se obratilo predsjednik Uprave Belupa Hrvoje Čeović koji je zahvalio na priznanju te izrazio želju za nastavkom dobrih rezultata i u narednom razdoblju. Istaknuo je povezanost i sinergiju tvrtke, Županije, Grada i stanovnika, što će i nadalje biti praksa, te dodao kako sudjeluju u brojnim društveno odgovornim projektima.

Priznanja povodom obilježavanja važnih godišnjica poslovanja dobili su tvrtka Radnik d.d. i to za 75 godina poslovanja te Komunalac d.o.o. Koprivnica za 65 godina poslovanja. Priznanja su preuzeli predsjednik Uprave tvrtke Radnik Mirko Habijanec i predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec.

IMG 1622

IMG 1619

Spomenimo kako su današnjoj svečanosti prisustvovali i predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić, predsjednica Obrtničke komore KKŽ Irena Kovačić sa suradnicima, predstavnici HGK ŽK Koprivnica i PORA-e Regionalne razvojne agencije, prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica Sveučilišta Sjever Mario Tomiša, predstavnici tvrtke Podravka, predstavnici brojnih ustanova i poduzetničkih inkubatora te gospodarstvenici.

Služba ureda župana


Pročitano 995 puta