22.09.2023.

U križevačkoj Srednjoj školi „Ivan Seljanec” otvoren Regionalni obrazovni centar

20230922 101653


Danas je u Srednjoj školi „Ivan Seljanec” Križevci održano svečano otvorenje novouređenog Regionalnog obrazovnog centra, a događaju su uz domaćine, ravnateljicu Gordanu Juran Ratković i suradnike te učenike škole, prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić s pročelnicima Anom Mušlek i Darkom Masnecom te zamjenik križevačkog gradonačelnika Danijel Šaško.

Projektom na kojem je partnerski sudjelovala Koprivničko-križevačka županija kao osnivač ustanove Centar je opremljen interaktivnim ekranima, računalima i namještajem. ROC će se koristiti za nastavu, ali i za edukacije nastavnika koje će u budućnosti organizirati CARNET, Ministarstvo obrazovanja, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih ili Agencija za odgoj i obrazovanje.

IMG 0296

Okupljene u križevačkom ROC-u pozdravili su ravnateljica Juran Ratković i zamjenik župana Ljubić koji su istaknuli zadovoljstvo novim mogućnostima koje će Regionalni obrazovni centar pružiti.  

U sklopu završnog događanja samog projekta održana je videokonferencija na kojoj je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs uputio pozdrave te čestitao na otvorenju deset ROC-ova na području države. Dodajmo kako je danas otvoreno svih deset ROC-ova u Hrvatskoj u gimnazijama, osnovnim ili strukovnim školama iz Pule, Ogulina, Zagreba, Zadra, Vukovara, Opuzena, Popovače, Brodarice i Križevaca.

Služba ureda župana  

Pročitano 612 puta