22.09.2023.

U Županijskoj upravi održan prijem za svjetske prvakinje u ribolovu

 IMG 0282


U prostorijama Županijske uprave danas je održan prijem za članice  ŠRK Koprivnica koje su kao članice hrvatske reprezentacije ostvarile sjajne rezultate i osvojile prvo mjesto na 29. Svjetskom ribolovnom prvenstvu za žene koje je održano u Apatinu u Republici Srbiji. Ispred Koprivničko-križevačke županije natjecateljice Sanju Oreški i Tatjanu Štajduhar primili su zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Ana Mušlek i predsjednik Zajednice sportova KKŽ Stanislav Lovković.

Zamjenik Ljubić je čestitao natjecateljicama koje su osvojile naslov svjetskih prvakinja s čak 24 bodova prednosti u odnosu na najveće konkurentice iz Italije.

IMG 0249

„Ovo je izniman uspjeh, hvala vam što ste nas učinile ponosnim te što ste na najbolji način promovirale ribolov kao sportsku disciplinu, ali i našu Županiju. Naše vodno bogatstvo privlači brojne ribolovce, a obzirom na dugu tradiciju ribolovstva u našem kraju, Županija već godinama kroz Zajednicu sportova KKŽ podržava rad klubova i udruga te je pokrovitelj ribolovnih natjecanja na našem području. Drago nam je što su se vaš trud, zalaganje i vještine isplatile ovim sjajnim uspjehom. I dalje ćemo vam biti podrška“, poručio je Ljubić.

Čestitku natjecateljicama, trenerima te predsjedniku Županijskog ribolovnog saveza Ivan Petaku uputio je i predsjednik Lovković koji je poželio još mnogo odličnih rezultata te kazao kao će Zajednica biti kao i do sada na raspolaganju za sve potrebe.

Zahvalu Županiji na pomoći i podršci su uputile i natjecateljice Oreški i Štajduhar koje su istaknule kako je glavni razlog dominacije nad glavnim protivnicima bila velika želja i dugotrajan trening te dobra priprema na jezerima Šoderica i Jegeniš.

IMG 0275

Trener Darko Oreški, uz kojeg je bio i Želimir Kolarić, je dodao kako su natjecateljice bile u sjajnom ritmu te su uz veliki napor i koncentraciju postigle nevjerojatne rezultate i ulove pa se na natjecanju događalo da pojedinačno imaju i po tri ulova unutar sat vremena što je iznimno teško.

IMG 0272

Na kraju prijema se obratio i predsjednik Petak koji je kazao bez podrške Županije i Zajednice te kvalitetnog rada u klubu ne bi bilo ovakvog svjetskog rezultata. U ogromnoj konkurencije bili smo bolji od reprezentacije domaćina i Italije što nije mala stvar, ovi su rezultati potvrda naše kvalitete te da smo opravdali sva ulaganja, vjerujem da ćemo i dalje imati odlične rezultate, zaključio je Petak.

Služba ureda župana

Pročitano 598 puta